SP wil miljoenen extra voor de Limburgse jeugdzorg

Array

Krijgen kinderen echte hulp?De SP wil dat er jaarlijks miljoenen extra in de Limburgse jeugdzorg worden gestoken. Aanstaande vrijdag, tijdens de behandeling voor de plannen van de provincie voor komend jaar, zal de SP met een voorstel hiervoor komen. ‘Terwijl er een half miljard euro wordt gestoken in een nieuwe weg door Zuid-Limburg, is er zogenaamd geen geld om de meest kwetsbare kinderen meteen te helpen. Dit is van de zotte.’ Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Omdat de rijksoverheid jaarlijks miljoenen bezuinigd op de Limburgse jeugdzorg wordt het voor de Limburgse jeugdzorginstellingen steeds moeilijker om goede zorg te bieden aan de kinderen die hen toevertrouwd zijn.

Thijs Coppus: ‘Toen de PvdA nog in de oppositie zat, had de partij de mond vol over het compenseren van deze bezuinigingen, maar nu de partij achter de knoppen zit en direct invloed kan uitoefenen worden deze bezuinigingen nog niet gecompenseerd. Daarom gaat de SP de PvdA een handje helpen en komen we met een voorstel om de bezuinigingen alsnog ongedaan te maken.’

De SP zal vrijdag voorstellen om tot en met 2015 jaarlijks 20 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de jeugdzorg. In de tussentijd maakt de provincie samen met de jeugdzorginstellingen een plan om de uitgaven voor de komende jaren te verminderen.

bron: SP Limburg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen