Ernst Kuipers nieuw bestuurslid Erasmus MC

Array

Nieuw lid volgt per 1 juni 2013 huidige voorzitter Raad van Bestuur op
Per 1 december 2012 is prof.dr. Ernst Kuipers benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Per 1 juni 2013 volgt hij prof.dr. Hans Büller op als voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Toezicht van het Erasmus MC heeft prof.dr. E.J. (Ernst) Kuipers tot lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Het Stafconvent, de ondernemingsraad en de Clientenraad Academische Ziekenhuizen hebben positief geadviseerd over deze benoeming. Kuipers treedt op 1 december 2012 toe tot de Raad van Bestuur.

Ernst Kuipers is in Deventer, Groningen en Amsterdam opgeleid tot internist en MDL-arts. Hij is sinds 2000 in dienst van het Erasmus MC, onder andere als hoofd van de afdelingen Maag-, Darm-, Leverziekten en later Inwendige Geneeskunde.

Hans Büller heeft de Raad van Toezicht laten weten zich na acht jaar voorzitterschap van de Raad van Bestuur op andere wijze in te willen zetten voor het Erasmus MC en zijn functie als voorzitter en lid van de Raad van Bestuur op 1 juni 2013 neer te willen leggen. De Raad van Toezicht respecteert deze wens en is Hans Büller zeer erkentelijk voor hetgeen hij tot stand heeft gebracht voor het Erasmus MC. De Raad van Toezicht blikt met grote waardering terug op zijn inzet van de afgelopen acht jaar, in het bijzonder ten aanzien van het opstellen en uitdragen van de strategische visie van het Erasmus MC.

Ernst Kuipers zal Hans Büller per 1 juni 2013 opvolgen als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Recente artikelen