Kabinet-Rutte-Asscher beëdigd

Array

Koningin Beatrix heeft het kabinet-Rutte-Asscher beedigd. Het nieuwe kabinet bestaat uit 13 ministers en 7 staatssecretarissen. Het nieuwe kabinet wordt gevormd door een coalitie van VVD en PvdA. Er komen 7 ministers van VVD-huize en 6 PvdA-ministers en daarnaast 7 staatssecretarissen, 3 VVD en 4 PvdA.

Bewindspersonen VWS:

 

Er komen 2 nieuwe ministersposten in het kabinet:

  • minister voor Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking (BZ)
  • minister voor Wonen en Rijksdienst (BZK)

De minister voor Immigratie en Asielbeleid verdwijnt. Immigratie en asiel gaat naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. Integratie en inburgering verhuist naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Regeerakkoord

Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet heeft als titel ‘Bruggen slaan’. ‘Dit regeerakkoord weerspiegelt onze zoektocht naar het beste van twee werelden’, schrijven VVD en PvdA in het regeerakkoord.

In het financieel en sociaal-economische beleid kiest het kabinet voor drie hoofddoelen: de schatkist op orde brengen, eerlijk delen, en werken aan duurzame groei. De ambitie is om Nederland sterker uit de crisis te laten komen.

Alle voornemens van het kabinet-Rutte-Asscher zijn terug te lezen in het regeerakkoord.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen