ONVZ houdt premies voor basis en aanvullende verzekeringen in 2013 gelijk

Array

De ONVZ premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen voor 2013 blijven gelijk aan de premies van 2012.

Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ: “Onze verzekerden krijgen, in tegenstelling tot verzekerden bij veel andere zorgverzekeraars, op hun polisblad onderaan de streep geen stijging te zien. ONVZ houdt daarmee de consistente lijn van de afgelopen jaren van geen of beperkte premieaanpassing vast.”

Er zijn meerdere redenen waarom de premies gelijk kunnen blijven. We zien een beperkte stijging van ziekenhuiskosten. Dit is een duidelijke trendbreuk waarvan we hopen dat deze zich voortzet. Daarnaast komen de kosten van medicijnen lager uit dan geraamd.
Ook in 2013 zullen de zorgkosten stijgen, maar vanwege de solide financiele positie stijgen de premies van ONVZ niet.

Keuzevrijheid in goede handen

Bij ONVZ hebben verzekerden een optimale vrije keuze in arts, ziekenhuis en medicijnen. Kleijnenberg: “Ook in 2013 is de keuzevrijheid wederom gegarandeerd. Hoewel het erop lijkt dat het kabinet plannen ontwikkelt om in de toekomst de restitutiepolis te gaan beperken, blijven wij keuzevrijheid aanbieden. Het is onze vaste overtuiging dat het niet de taak van een zorgverzekeraar is om op de stoel van een arts te gaan zitten. Onze klanten hechten eraan zelf te bepalen tot welk ziekenhuis of arts zij zich willen richten. We helpen en adviseren hen daarbij, maar de keuze blijft aan de verzekerde zelf.”

Zeer tevreden en loyale klanten

ONVZ verzekerden zijn zeer tevreden en beoordelen de kwaliteit van dienstverlening met een 8,1. Dit blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van het Bureau MarketResponse waarin ONVZ bovenaan staat in de ranking van loyale klanten.

ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met meer dan 400.000 verzekerden. In 2013 viert ONVZ haar 80-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen