Winaars Accenture Innovation Awards 2012 bekend

Array

Accenture toont de nieuwste innovatietrends en technologietoepassingen in Nederland
Accenture heeft de winnaars bekend gemaakt van de Accenture Innovation Awards 2012. Accenture reikt de awards jaarlijks uit om innovatieve prestaties te erkennen en hen bij elkaar te brengen. Accenture benadrukt hiermee het belang van innovatie in Nederland als volwaardig onderdeel van de groeiagenda van het Nederlands bedrijfsleven.

 

Wouter Koetzier, Managing Director Innovation Consulting van Accenture: “Nederland is net uit recessie, maar het economisch klimaat ziet er nog somber uit. Opkomende economieen en snelle technologische ontwikkelingen beheersen de markt, waardoor het bedrijfsleven wordt uitgedaagd om zich flexibel op te stellen en zich aan te passen aan de continu veranderende marktomstandigheden. Juist daar ligt de uitdaging voor bedrijven. De meeste van hen hebben meer dan genoeg innovatie-ideeen, maar missen de kracht om snel en succesvol de beste ideeen op te schalen.  Door het samenbrengen en waarderen van innovatieve bedrijven jaagt Accenture innovatie aan”.

 

Tijdens de zesde editie van de Innovation Awards zijn in zes verschillende industrieen een juryprijs (de Blauwe Tulp) en een publieksprijs uitgereikt. Tevens werd voor het eerst de Groene Innovation Award uitgereikt (De Groene Tulp).

 

Groene Tulp

Dit jaar konden deelnemers uit alle industrieen voor het eerst meedingen naar de Groene Innovation Award. De winnaars van respectievelijk de juryprijs (De Groene Tulp) en de publieksprijs zijn:

 

Perfotec – Winnaar van de Groene Jurypijs. Perfotec verlengt de houdbaarheid van verse groente en fruit. Met de verpakkingstechnologie die de ademsnelheid van de producten meet, wordt de houdbaarheid aanzienlijk verlengd.

 

De Waka Waka – Winnaar van de  Groene Publieksprijs. Waka Waka – Swahili voor ‘schitterend licht’ – is een efficiente zonne-energielamp. De lamp is ontwikkeld voor mensen die moeten leven van twee dollar per dag en biedt uitkomst aan de 1,6 miljard mensen die het zonder elektriciteit moeten stellen.

 

Anja Montijn-Groenewoud, Managing Director van Accenture Nederland:  “Recent onderzoek van Accenture naar High Performance Businesses laat zien dat innovatie door grote organisaties in Nederland onder het wereldwijd gemiddelde ligt. Op dat gebied hebben ze ten opzichte van hun internationale concurrenten dus nog een slag te maken. Hoewel iedereen het belang van innovatie erkent, is het blijkbaar lastig om het concreet vorm te geven”.

 

Blauwe Tulp-Juryprijzen

Tijdens het evenement maakte de verschillende jurypanels de winnaars van de zes industrieen bekend. De jury beoordeelde de concepten op innovativiteit, succes en potentie. De winnaars van de juryprijzen zijn:

 

IndustrieWinnaarToelichting

 

(Tele)Communicatie Media & TechnologieDe Waka Waka –De Waka Waka – Swahili voor ‘schitterend licht’ – is een efficiente zonne-energielamp.
Publieke SectorinterACT -  InterACT is interactieve trainingssoftware voor diverse markten zoals veiligheid in de publieke en private sector, scheepvaart en de bouw

 

ZorgDarwing – De dynamische armondersteuning Darwing van Focal meditech ondersteunt ontelbare dagelijkse activiteiten zoals eten, drinken, tandenpoetsen en typen.

 

Financiele DienstverleningWEBclusive Crowdfunding Software – Met WEBclusive Crowdfunding software realiseren fans en medewerkers van een organisatie de projecten die belangrijk zijn voor de organisatie en haar netwerk.

 

EnergiePowerMatcher Technology – De PowerMatcher is een software technologie die het mogelijk maakt meer duurzame energie in het elektriciteitsnetwerk op te nemen.

 

Consumenten Producten en DienstverleningSnappCar – SnappCar is een online community waar particuliere autobezitters hun eigen auto verhuren aan buurtgenoten. Autobezitters kunnen zo geld verdienen aan hun stilstaande auto, wat een duur en snel afschrijvend bezit is.

 

Blauwe Tulp-Publieksprijzen

In totaal werden 33.557 stemmen uitgebracht. De publieksprijzen voor de concepten die de meeste stemmen ontvingen via de website www.innovation-awards.nl gingen naar:

 

IndustrieWinnaarToelichting

 

(Tele)Communicatie Media & Technologie

 

De Waka Waka –De Waka Waka – Swahili voor ‘schitterend licht’ – is een efficiente zonne-energielamp.
Financiele Dienstverlening 

 

Pay Pool РMet Paypool van Social Payments kun je simpel, sociaal en veilig samen sparen en geld inzamelen. PayPool vindt dat iedereen realtime geld moet kunnen geven ̩n vragen.

 

Consumenten Producten en DienstverleningThuisafgehaald.nl – Bij Thuisafgehaald draait het om delen, proeven en genieten. Het concept maakt het mogelijk op culinaire ontdekkingsreis te gaan in de buurt.

 

Publieke SectorWebcare bij UWV- UWV omarmt social media. Het Webcare-team is volledig gericht op communicatie via social media. UWV ziet Webcare als de klantenservice van de toekomst.
EnergieDe Waka Waka –De Waka Waka – Swahili voor ‘schitterend licht’ – is een efficiente zonne-energielamp.

# # #

Over Accenture

Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing. We hebben 257,000 mensen in dienst die klanten bedienen in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance organisaties en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle industrieen en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2012, bedroeg 27.9 miljard Amerikaanse dollar. Kijk voor meer informatie op www.accenture.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen