ActiZ voert actie om effecten regeerakkoord voor ouderenzorg en zorg thuis duidelijk te maken én een beter alternatief voor te stellen

Array

Op woensdag 14 november 2012, start ActiZ organisatie van zorgondernemers, een actie met de naam HET KAN OOK ANDERS IN DE ZORG. Met deze actie wil ActiZ duidelijk maken dat het regeerakkoord veel nadelige gevolgen heeft voor alle betrokkenen:

Clienten worden de dupe van verschraling van de zorg door het afschaffen van huishoudelijke hulp en de bezuiniging op begeleiding en persoonlijke verzorging.
Tienduizenden medewerkers dreigen hun baan te verliezen als gevolg van deze bezuinigingen.
Doordat een knip wordt gezet tussen verpleging en verzorging verdwijnt ook de integrale aanpak. Voor medewerkers die kunnen blijven, betekent dit dat zij veel meer alleen moeten gaan werken.
Zorgondernemers worden geconfronteerd met kortingen op de tarieven en de dreiging dat zij honderden medewerkers per organisatie moeten ontslaan. Daarnaast wordt de organisatie van zorg en de administratie ingewikkelder door het gebrek aan een integraal overheidsbeleid.


ActiZ heeft een plan opgesteld hoe het anders kan in de zorg. De belangrijkste punten uit dat plan zijn:

Mogelijk maken dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen.
Mensen hebben een eigen zorgbudget (al is dat minder dan nu) en bepalen zelf hoe ze dat besteden.
Er wordt geen ‘onnodige zorg’ verleend.
Mantelzorgers, vrijwilligers en familie gaan, indien mogelijk, meer doen.
Meer technologie bij de zorg betrekken.

Kortom: de zorg wordt echt afgestemd op het individu. Dit is beter voor iedereen en scheelt enorm in kosten.
Om ervoor te zorgen dat de nieuwe kabinetsplannen meer in lijn komen met de visie van ActiZ (het Deltaplan Ouderenzorg), gaan we niet alleen gesprekken aan met politici en de staatssecretaris, maar zoeken we morgen de publiciteit. De actie van ActiZ wordt ondersteund door de volgende clientenorganisaties en vakbonden: BTN, NPCF, LOC, V&VN, Per Saldo, NU ’91, CNV Publieke Zaak, FBZ, ANBO en CSO koepel van Unie KBO, PCOB, NVOG en NOOM.

Hier vindt u de advertentie van deze actie, die morgen achterop De Telegraaf staat. De website waar we in de advertentie naar verwijzen www.hetkanookandersindezorg.nl is inmiddels online.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen