Geïntroduceerd in de zorg: meer kleur in beroeps kleding voor de zorg.

Array

 Wilgaerden kiest Reckless Design voor baanbrekend ontwerp en productie 
West-Friesland: Wilgaerden, een organisatie met 16 zorgcentra in West-Friesland, rekent als eerste in de zorg, volledig af met de traditionele kleur wit binnen de zorgkleding. Ongeveer 1600 medewerkers dragen vanaf mei 2013 kleding in vier verschillende Wilgaerden huisstijl kleuren, waaruit  individueel een keuze gemaakt mocht worden. Ook kokskleding, softshell jacks, shawls, mutsen, handschoenen en naambadges worden vanaf dat moment in kleuren van de huisstijl gedragen. Design en productie van deze primeur binnen de zorgkleding zijn van Reckless Design uit Wieringerwerf.

Wilgaerden levert haar diensten in en rondom de zestien Centra voor Ouderenzorg in West-Friesland. Daarnaast exploiteert het een zorghotel: Villa Wilgaerden. De intentie is om regionaal, relatief klein en overzichtelijk, diensten te leveren. Achterliggende gedachte is om clienten de aandacht te geven die nodig is en snel in te spelen op veranderingen in de vraag. Volgend jaar bestaat Wilgaerden 12,5 jaar, hetgeen onder meer wordt gevierd met de introductie van de nieuwe kledinglijn.

De ontwikkeling van een nieuwe kledinglijn is een ingrijpend proces, Voor Wilgaerden heeft het project gestalte gekregen begin 2012. Drie grote, gespecialiseerde leveranciers van ziekenhuiskleding, waaronder Reckless Design, is toen gevraagd een presentatie te doen. Ook de couturier Frans Molenaar is uitgenodigd om een voor Wilgaerden specifieke lijn te ontwikkelen. De keuze is uiteindelijk gevallen op Reckless Design. Volgens woordvoerder van Wilgaerden Judith Hernamdt, heeft Reckless een design gemaakt dat ver uitstak boven de overige aanbieders, waarbij de kleuren van de huisstijl subtiel tot hun recht komen.  ‘Het is eigentijds, ook geschikt ‘ voor ’n maatje meer’, fris en vanwege de keuze uit kleuren heeft iedere medewerker een eigen inbreng’, aldus Judith.

Om alle betrokkenen in de stemming te brengen en voor te bereiden op de introductie van de beroepskleding zijn recent drie modeshows gegeven. Op de catwalk is door 28 medewerkers van Wilgaerden de kleding getoond en met zeer veel enthousiasme ontvangen. Vervolgens zijn binnen een tijdbestek van ongeveer twee weken de maten van alle betrokkenen opgenomen. De maten van de dames lopen uiteen van maat 32 tot maat 60 waarbij opvalt dat iedereen, dus ook de dames met ‘een maatje meer,  de stijl en pasvorm van de kleding prettig dragend en mooi vindt. Inmiddels vindt de productie plaats om de straks in mei 2013 de kledinglijn te lanceren.

Reckless Design

Reckless Design ontwerpt en produceert 30 jaar beroepskleding in de breedste zin van het woord. Het bedrijf heeft een eigen design- en stylingteam dat voortdurend werkt aan vernieuwende en verrassende concepten. Reckless Design is full service hetgeen betekent dat ontwerp, productie, logistiek en voorraadbeheer onder één dak plaatsvinden.

Noot voor de redactie: Nadere informatie over de kledinglijn: Judith Hernamdt: 0229 282780.

Voor meer informatie over Wilgaerden: http://www.wilgaerden.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen