De implementatie van nieuwe technologieen in radiotherapie

Array

Voor zijn promotieonderzoek deed Max Dahele, radiotherapeut bij VU medisch centrum, onderzoek naar de uitvoering van moderne hoge-precisie radiotherapie. Dahele promoveert 21 november.

De kosten van de moderne oncologische zorg stijgen. Radiotherapie is een effectieve en ook een kosteneffectieve behandeling, maar een kritische houding bij de implementatie en evaluatie van geavanceerde technologieen blijft belangrijk. Het wordt ook steeds belangrijker om praktische ervaring en inzicht te delen en te verspreiden.

Max Dahele, radiotherapeut bij VU medisch centrum, deed onderzoek naar de uitvoering van moderne hoge-precisie radiotherapie. Hij evalueert de voordelen van specifieke technologieen en bijzondere klinische scenario’s en ontwikkelt een focus op de praktische elementen van kennisoverdracht en implementatie van nieuwe technologieen. Dit is in overeenstemming met het werk de afdeling radiotherapie VUmc die een significante rol speelt bij de verspreiding van nieuwe behandelingen en kennis met het doel van betere resultaten voor patienten.

* 21-11-2012
* Tijd 13.45
* Locatie Aula
* Titel The implementation of advanced technologies in high-precision radiotherapy
* Spreker M.R. Dahele
* Promotor prof.dr. S. Senan prof.dr. B.J. Slotman
* Onderdeel VU medisch centrum
* Wetenschapsgebied Medisch
* Evenementtype Promotie

Bron: Vrije Universiteit Amsterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen