Groot Nationaal Onderzoek naar alledaagse stress.

Array

Druk op je werk? Sociale stress? Geldzorgen? We hebben allemaal wel eens last van stress. Maar wat doet dat met je aandacht en je geheugen? Al ruim 1500 mensen hebben hun prestaties onder stress getest in het Groot Nationaal Onderzoek naar alledaagse stress. Dat is al veel, maar nog niet genoeg. Vooral mannen blijven achter bij het invullen: tot nu toe is ruim tweederde van de deelnemers vrouw. Dus mannen: doe mee en laat zien hoe jullie presteren onder stress!

Iedereen kan mee doen aan het onderzoek, op de website http://www.wetenschap24.nl/gno.

Daar vind je ook allerlei achtergrondinfo over het onderzoek. Het bestaat uit een aantal kleine testjes voor aandacht en geheugen en duurt een half uurtje. Na de test krijg je meteen te horen hoe goed je het hebt gedaan vergeleken met anderen van jouw leeftijd en geslacht. De conclusies uit het onderzoek worden in het voorjaar bekend gemaakt in een speciale aflevering van Labyrint.

Het Groot Nationaal Onderzoek is een project van VPRO, NTR en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), waar in samenwerking met een universiteit onderzoek wordt gedaan onder de Nederlandse bevolking. Op dit moment gaat het Groot Nationaal Onderzoek over alledaagse stress. Samen met onderzoekers van de Universiteit van Maastricht testen we hoe alledaagse stress je geheugen en aandacht beïnvloedt. Met het publiek gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: “Hoe presteert Nederland onder stress?”

Hoe presteer jij onder invloed van je dagelijkse stress? Test het zelf in het Groot Nationaal Onderzoek op http://www.wetenschap24.nl/gno


Ik zou het daarom heel erg op prijs stellen als u een oproep om deel te nemen op uw website wilt plaatsen of zou willen verspreiden via uw nieuwsbrief of sociale media. U kunt daarvoor de tekst uit deze mail gebruiken. In de bijlage vindt u nog het officiele persbericht en een afbeelding om erbij te plaatsen. Een promofilmpje om te embedden staat op: http://youtu.be/JmkgWbIq0tk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen