Toezicht Inspectie voor Gezondheidszorg op Sint Elisabeth Hospitaal

Array

In antwoord op uw brief van 8 november 2012, kenmerk 2012Z19039, waarin u verzoekt zo spoedig mogelijk de Kamer te informeren over de verscherpte onder-toezichtstelling van het Sint Elisabeth Hospitaal (SEHOS) op Curaçao door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), het volgende.

Het verscherpte toezicht op het SEHOS te Curaçao is niet ingesteld door de IGZ van Nederland, maar door de eigen Inspectie Volksgezondheid van Curaçao. De Inspectie Volksgezondheid te Curaçao neemt op basis van haar eigen oordeel en conform de op Curaçao geldende wetgeving haar beslissingen en maatregelen.

Zowel de Inspectie Volksgezondheid te Curaçao als het SEHOS vallen niet onder mijn ministeriele verantwoordelijkheid, maar onder die van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur van Curaçao zelf.
Ik kan u daarom niet verder informeren over de verscherpte ondertoezichtstelling van het ziekenhuis.

Hoogachtend,de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
mw. drs. E.I. Schippers

bron: Rijksoverheid Kamerstukken

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen