Minister Schippers: cardiologen Ruwaard van Putten mogen cardiologis..

Array

Minister Edith Schippers (VWS) heeft besloten dat het bevel aan de Raad van Bestuur van het Ruwaard van Puttenziekenhuis van kracht blijft. Het bevel, waarin staat vermeld dat alle leden van de huidige maatschap cardiologie moeten stoppen met het verlenen van cardiologische zorg in het ziekenhuis, blijft voorlopig van kracht.

De minister heeft, op basis van informatie die het ziekenhuis haar heeft gegeven, vastgesteld dat het niet aannemelijk is dat de tekortkomingen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft geconstateerd, voor woensdag 28 november 16.00 uur zullen zijn weggenomen.

Omdat deze tekortkomingen samenhangen met het optreden van voornoemde cardiologen, verlengt zij het bevel dat inhoudt dat de Raad van Bestuur ervoor zorg moet dragen dat de huidige cardiologen in het Ruwaard van Putten ziekenhuis geen cardiologische zorg verlenen. De minister wijst er in haar besluit op dat het bevel uitsluitend betrekking heeft op de activiteiten van de in het bevel genoemde cardiologen. Het bevel staat de heropening van de afdeling cardiologie, mits wordt voldaan aan de juiste voorwaarden, niet in de weg.

De inspectie heeft op 21 november aan het ziekenhuis de maatregel opgelegd dat de cardiologen geen enkele patientenzorg mogen verlenen in het ziekenhuis. De minister heeft deze bevelen nu verlengd.

bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen