PQR levert archiveringsoplossing voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

Array

Een stabiel, snel en flexibel NAS met meer mogelijkheden
Het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) heeft een nieuwe archiveringsoplossing in gebruik genomen. PQR heeft een Hitachi Data System (HDS) oplossing geïmplementeerd die kosteneffectief is en hoge beschikbaarheid heeft. Bijkomstig voordeel is dat het ziekenhuis de oplossing voor meer dan alleen opslag van PACS-data (Picture Archiving and Communication System) kan gebruiken.

Archiefbeelden
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een groot algemeen ziekenhuis met ruim 600 bedden, alle medische specialismen en moderne voorzieningen. De hoeveelheid digitale gegevens die veilig moet worden opgeslagen groeit constant. Het ZGV werkte met een archiveringsoplossing die merkbaar ouder werd. Het oproepen van archiefbeelden was mogelijk, maar het onderhoud werd steeds duurder en de beschikbare dataruimte raakte op. Daarnaast waren bepaalde servers aan vervanging toe. ZGV ging op zoek naar een ziekenhuisbreed inzetbaar en in hoge mate schaalbaar systeem voor meer dan alleen PACS-dataopslag.

Combinatie met HDS
PQR heeft een HDS-oplossing aangeboden die is opgebouwd uit twee componenten: een Network Attached Storage (NAS) met UltraCluster bundel en modulaire storage: de HNAS3080 en de AMS2300. Dit cluster is één van de snelste NAS-oplossingen op de markt. Vincent te Koppele, Hoofd ICT ZGV: Het voorstel dat PQR heeft gedaan sloot aan bij onze vraag, was economisch aantrekkelijk en bood mogelijkheden tot aanzienlijke kostenbesparingen. PQR kennen wij als een betrouwbare partner en HDS is een ‘dedicated’ storageleverancier, met focus op dataopslag. Daarnaast hebben beide partijen ruime ervaring in de zorgmarkt.

Bas ter Heurne, Sales Manager bij PQR: “De nieuwe oplossing wordt op de eerste plaats ingezet voor het PACS van leverancier Agfa. Daarnaast is de oplossing gebaseerd op het âWrite Once, Read Manyâ-concept. Hierdoor kunnen we garanderen dat medische beelden niet veranderen gedurende de tijd dat zij zijn opgeslagen.”

bron: PQR

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen