Buurtzorg gaat wijkverpleging opleiden via e-learning

Array

Buurtzorg Nederland, de organisatie met het vernieuwende concept voor verpleging en verzorging aan huis, gaat duizenden medewerkers in de wijkverpleging via e-learning leren werken met het nieuwe Omaha System. Voor dit doel is Buurtzorg een samenwerking aangegaan met The Competence Group (TCG).

Leerdoelen bereiken
Buurtzorg laat zich in haar bedrijfsconcept ondersteunen door moderne ICT-toepassingen. De inzet van e-learning sluit hierop naadloos aan. Maria de Lange, Educatief Consultant bij TCG: “Samen met Buurtzorg leggen wij vast wat de wijkverpleging van het Omaha System moet kennen én kunnen. Op basis daarvan wordt een e-learning-opleiding ontwikkeld met enerzijds cognitieve leeractiviteiten, zodat medewerkers zich bewust worden waarom deze software wordt ingezet. Anderzijds zijn de leeractiviteiten gericht op het verkrijgen van vaardigheden om met het Omaha System te werken.“

Persoonlijke opleiding
Door middel van vragen en casus-opdrachten kan de medewerker zelfstandig met het geleerde oefenen. Buurtzorgmedewerkers kunnen straks via het opleidingsportaal TCG Academy persoonlijk hun Omaha-opleiding volgen, 24 uur per dag.

Bron: Buurtzorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen