Philips en Laurentius Ziekenhuis sluiten overeenkomst patiëntbewaking

Array

Philips en het Laurentius Ziekenhuis Roermond sluiten ziekenhuisbrede overeenkomst voor patientbewakingsmonitoren
– Geavanceerde uniforme patientbewaking maakt sneller inspelen op negatieve veranderingen in gezondheidstoestand patient mogelijk
Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond hebben vandaag aangekondigd een overeenkomst te hebben getekend voor de ziekenhuisbrede aanschaf van nieuwe patientbewakingssystemen. Het ziekenhuis krijgt hiermee één uniform platform voor patientbewaking om de vitale functies van patienten te bewaken en om snel en tijdig in te kunnen spelen op negatieve veranderingen in hun gezondheidstoestand.

De Philips bewakingsmonitoren worden begin volgend jaar geïnstalleerd op de verschillende afdelingen in het Laurentius Ziekenhuis, waaronder de afdelingen Intensive Care, Spoed Eisende Hulp, Cardiologie, Neurologie, Maag-darm-levercentrum, Verloskamers en de Kinderafdeling. Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis: “Met deze overeenkomst met Philips hebben we een prima afspraak over nieuwe bewakingsapparatuur. Intelligente patientbewakingsystemen kunnen ons helpen al in een vroeg stadium in te grijpen om kritieke situaties te voorkomen, wat in aanzienlijke mate bijdraagt aan verbetering van de veiligheid van de patient.”

Jack Peeters, afdelingsmanager medische informatietechnologie Laurentius Ziekenhuis: “De huidige systemen waren aan vervanging toe en we kiezen nu bewust voor één uniform platform, zodat specialisten, die vaak op verschillende afdelingen werkzaam zijn, optimaal bekend zijn met de bewakingsmonitoren. Bovendien is de inzet van bewakingsmonitoren op de verloskamers en in het maag-darm-levercentrum nieuw.”

Het Philips’ bewakingsmodel IntelliVue MX800 wordt op de IC en SEH geplaatst aan het bed van de patienten. Hiermee kunnen de algehele gezondheid en vitale functies van patienten nauwkeurig worden bewaakt. De monitor is in staat de kleinste veranderingen in de toestand van de patient waar te nemen en kan ondersteunen in het herkennen van vroege symptomen van ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld sepsis. De arts krijgt met dit systeem bovendien direct aan het patientenbed en bij de patient toegang tot diens medische informatie en kan zelf nieuwe data invoeren en versturen. Dit laatste is nieuw ten opzichte van de huidige systemen.

Ook wordt de Philips IntelliVue X2 in gebruik genomen. Dit is een geavanceerd klein draagbaar systeem. Hiermee wordt de veiligheid van patienten verhoogd tijdens vervoer in het ziekenhuis, of als zij op eigen gelegenheid tijdens hun herstel de verpleegkamer willen verlaten. Jack Peeters: “Tijdens het vervoer van patienten naar andere afdelingen treedt er geen dataverlies op. De bewakingsparameters worden ook tijdens het vervoer opgeslagen. De nieuwe bewakingssystemen communiceren draadloos met centrale afdelingsposten van waaruit het personeel op effectieve wijze toezicht kan houden op de patienten. Ook als de patient naar een andere afdeling verhuisd zijn de gegevens gekoppeld.”

“Wij zijn bijzonder verheugd met deze overeenkomst met het Laurentius Ziekenhuis. Als wereldwijd marktleider op het gebied van patientbewakingsoplossingen loopt Philips voorop met innovaties om het zorgpersoneel op ieder moment een compleet beeld heeft van de toestand van de patient. Zo willen we bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de patientenzorg en maken we het werk van het personeel eenvoudiger. Het Laurentius zal straks kunnen beschikken over onze meest geavanceerde oplossingen om de toestand van patienten op ziekenhuisafdelingen en in kritische zorgsituaties zeer zorgvuldig te kunnen bewaken,” zegt Hans Bossink, General Manager van Philips Healthcare Benelux.

Dit is een origineel bericht van Philips Electronics Nederland B.V.
Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen