Zorggebruik stijgt door toegang tot EPD

Array

De gezondheidszorg verandert snel, onder meer door de verschillende ICT toepassingen en het gebruik van het EPD. Uit onderzoek bij het zorgconsortium Kaiser Permanente blijkt dat online toegang tot het elektronisch patientendossier en hulpverleners zorgt voor een toename in zorggebruik. De onderzoekers stellen dat studies laten zien dat patienten met online toegang tot hun dossier of zorgverlener, minder vaak fysiek aanwezig zijn bij hun zorgverlener. Daar tegenover staat dat zij vaker gebruik maken van telefonisch contact.

Deze studies werden uitgevoerd in het begintijdperk van online beschikbare zorginformatie. Geïnteresseerd in een mogelijke verklaring van deze bevindingen? In de Masterclass Geïntegreerde Eerstelijnszorg die 9 januari 2013 start wordt veel kennis overgebracht en gedeeld over onder meer informatietoepassing in de eerste lijn. Schrijf in voor deze boeiende masterclass, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Lees meer.

Bron: UMC Utrecht Julius Academy

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen