IJsselland Ziekenhuis ontvangt spataderkeurmerk 2012

Array

Op 12 december heeft het IJsselland Ziekenhuis het spataderkeurmerk 2012 ontvangen van De Hart&Vaatgroep. De Hart&Vaatgroep heeft het nieuwe Spataderkeurmerk deze week voor de eerste keer toegekend aan 110 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland. Het keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg aanbieden.

Kwaliteitscriteria
Er zijn dertien kwaliteitscriteria voor spataderzorg vastgesteld. Deze criteria zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. De kwaliteitscriteria geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met spataderen. |Op de website www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg is te zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra aan de dertien kwaliteitscriteria voldoen. Met het spataderkeurmerk wil de Hart&Vaatgroep kwaliteitsverbetering stimuleren en patienten, verwijzers en zorgverzekeraars informeren over de kwaliteit van de spataderzorg.

Het IJsselland Ziekenhuis en spataderzorg
Het IJsselland Ziekenhuis voldoet aan alle dertien vastgestelde kwaliteitscriteria. Na een intake op het vaatlaboratorium krijgt men meteen een afspraak voor een behandeling mee waarvoor patienten terecht kunnen op polikliniek chirurgie of polikliniek dermatologie. Het IJsselland Ziekenhuis biedt alle mogelijke behandelingen voor spataderzorg. Het ziekenhuis heeft dit jaar ook het vaatkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. Dit keurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patientenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk en regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. De website keuze-informatie Spataderkeurmerk 2012 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen