Ziekenhuizen besteden voor steeds meer patiënten de ziekenhuisverplaatste zorg uit

Array

Medizorg pakt fors marktaandeel bij ziekenhuizen met een groot adherentiegebied
De overheid hevelt per 1 januari 2013 het budget voor 5.000 gebruikers van groeihormonen en 6.000 gebruikers van orale oncolytica over naar het ziekenhuis. Dit betekent dat ziekenhuizen, net zoals vorig jaar bij de ca. 25.000 gebruikers van TNF-alfa middelen, vanaf dat moment geheel verantwoordelijk zijn voor de financiering en de invulling van de zorg rondom deze geneesmiddelen. Ziekenhuizen kunnen deze zorg zelf organiseren, geheel uitbesteden of samenwerken met landelijk opererende zorgondernemingen. “Op dit moment hebben ziekenhuizen naar onze inschatting voor ca. 40% (ca. 14.400 patienten) van de 36.000 gebruikers van subcutane TNF-alfa middelen, groeihormonen en orale oncolytica de zorg geheel of gedeeltelijk uitbesteed. Dat is een stijgend percentage ten opzichte van vorig jaar (toen ca. 20%)”, aldus Medizorg.

Landelijk opererende ziekenhuizen aan kop
Van de uitbestede groep verzorgt Medizorg inmiddels in nauwe samenwerking met ziekenhuizen voor meer dan 3.600 patienten de zorg aan huis. Medizorg heeft hierin de meeste groei gerealiseerd in de categorie academische ziekenhuizen en landelijk werkende expertisecentra. Deze ziekenhuizen hebben geheel Nederland als verzorgingsgebied en passen de dienstverlening inmiddels actief  aan op de nieuwe situatie.

Modulaire opbouw diensten populair
De uitbestede dienstverlening wordt nauwkeurig met het ziekenhuis vastgelegd in werkafspraken en kent een modulaire opbouw. Per situatie wordt de noodzaak voor een patientvolgsysteem, de verstrekking/bezorging van de medicatie en de verpleegkundige begeleiding bij patienten thuis vastgesteld. Uitgangspunt hierbij is dat de medisch specialist en de betrokken ziekenhuisapothekers en poliklinische apothekers te allen tijde de regie blijven behouden. Met name deze heldere uitgangspunten zijn voor ziekenhuizen aanleiding geweest om voor Medizorg te kiezen als partner in de zorg rondom specialistische geneesmiddelen.

Over Medizorg
Medizorg is sinds 1995 actief als onafhankelijk landelijke aanbieder van ziekenhuisverplaatste zorg. Vanuit Houten zijn wij actief op 5 deelmarkten: specialistische medicatie en infusietherapie, UVB-lichttherapie, medische voeding, diabetes- en wondzorg. Op dit moment maken ca. 70 ziekenhuizen en 17.500 patienten gebruik van onze diensten.

Recente artikelen