Huibert Pols benoemd tot rector magnificus Erasmus Universiteit

Array

Opvolger van Henk Schmidt
De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam is verheugd te melden dat ze prof.dr. H.A.P (Huibert) Pols heeft benoemd tot rector magnificus. Hij volgt per 8 november 2013 prof.dr. H.G. (Henk) Schmidt op die terugtreedt in verband met zijn pensionering. Pols is nu nog decaan van de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (FGG) en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Huibert Pols geniet als wetenschapper en bestuurder nationale en internationale faam in de interne geneeskunde. Drs. Anton van Rossum, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Huibert Pols is niet alleen een zeer gerespecteerd wetenschapper, maar ook een bestuurder met veel ervaring. In hem krijgt de Erasmus Universiteit een rector magnificus die uitstekend mede uitvoering kan geven aan de nieuwe strategie. Deze wordt momenteel ontwikkeld. Ik ben daarom blij dat hij bereid is deze functie te gaan bekleden.”

De Raad van Toezicht is tot benoeming overgegaan na consultatie van de vertrouwenscommissie van de Universiteitsraad, het College van Bestuur, de decanen en de overige beheerders van de universiteit. Op de voordracht is unaniem positief gereageerd.

Pols is benoemd voor een periode van vier jaar. Als rector magnificus zal zijn aandacht uitgaan naar onderwijs en onderzoek, studenten en wetenschapsvoorlichting. Pols zal de komende maanden vorm en inhoud gaan geven aan zijn opvolging bij het Erasmus MC.
“Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega-bestuurders de positie van de Erasmus Universiteit verder te versterken. Er liggen mooie uitdagingen, waaronder de versterking van de samenwerking tussen de faculteiten, versterking van toponderzoeksgroepen en verdere internationalisering van in het bijzonder het onderwijs.”

Over Huibert Pols
Prof.dr. Huibert Pols (1952) is aan de Erasmus Universiteit opgeleid tot arts. Hij behaalde zijn artsexamen in 1977 en promoveerde in 1988. De hoogleraar Inwendige Geneeskunde werkt sinds 1983 in het Erasmus MC. In 2000 werd hij afdelingshoofd Inwendige Geneeskunde. In die functie heeft hij onder andere bijgedragen aan de opzet van het probleemoplossend onderwijs van de opleiding geneeskunde. Sinds 1 oktober 2006 is Pols decaan van de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (FGG) en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Tot zijn nevenfuncties behoren onder meer een plek in de raad van commissarissen van het Havenziekenhuis en lid van de steering committee van Medical Delta.

Huibert Pols is getrouwd en heeft twee zoons.

Prof.dr. Henk Schmidt (1947) is sinds 1 september 2009 rector magnificus van de Erasmus Universiteit. Hij treedt terug op 8 november 2013, de 100e dies natalis van de Erasmus Universiteit. In het collegejaar 2013-2014 viert de universiteit haar eeuwfeest.
Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Bijna 13.000 medewerkers werken binnen de kerntaken patientenzorg, onderwijs en wetenschap continu aan een verbetering en versterking van de individuele patientenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen dit over aan toekomstige professionals en passen dit toe in de zorg voor patienten. De komende vijf jaar wil Erasmus MC uitgroeien tot één van de beste medische instituten in de wereld. Erasmus MC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU): www.nfu.nl.

Recente artikelen