Ook aangiften tegen Jansen Steur in Duitsland en aangifte tegen detacheerder

lumbaalpunctie In verband met de beschuldigingen tegen de Nederlandse neuroloog dr. Ernst JS heeft de Duitse Deutsche Stiftung Patientenschutz aangifte gedaan wegens mishandeling van patienten van de Ziekenhuis in Worms en het agentschap wat Jansen Steur detacheerde. De Stichting bekend gemaakt op vrijdagmiddag in een persbericht.

Zowel het bestuur van  het ziekenhuis is Worms maar ook de detacheerder hadden de historie  beter moeten controleren, zei stichtingsbestuurder Eugen Brysch.

Het was onverantwoord om alleen op een medische licentie Jansen Steur hem al als arts in Duitsland te laten werek, zo staat in het persbericht. Ze willen daarmee de grove onverantwoordelijkheid van de ziekenhuis-autoriteiten en  de detacheerder aan het daglicht stellen.  Naar verluidt zou Jansen Steur nu ook verantwoordelijk zijn voor grote fout bij de behandeling van een patient in het ziekenhuis van Worms waardoor een vrouw eind 2010 in rolstoel belandde.

In Nederland is de arts beschuldigd van tientallen valse diagnoses, zoals de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, diefstal en valsheid in geschrifte.  In Worms was Jansen Steur werkzaam van augustus 2010 tot februari 2011, het ziekenhuis was niet bereikbaar voor commentaar.
Een verklaring van het ziekenhuis Worms is nog in behandeling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen