Leefstijl hart- en vaatpatient verandert niet na online leefstijladviezen

Array

promotiePromotie
Deelname aan een webbased preventief gezondheidsonderzoek met gerichte leefstijladviezen voor patiënten met hart- en vaatziekten leidt niet tot een meetbaar leefstijleffect. Wel was sprake van een afname van het risico op hart- en vaatziekte. Die afname is bijna 18 procent onder deelnemers met een hoog risico, en met zo’n 5 procent onder alle deelnemers na zes maanden follow-up.

Verbetering van primaire preventiestrategieën kan hart- en vaatziekten voorkomen. Ersen C,oelkesen onderzocht het effect van een webbased preventief gezondheidsonderzoek met gerichte leefstijladviezen. Hij keek naar inhoud, methoden voor risicoberekening, wetenschappelijk gefundeerde keuze van interventies gebaseerd op richtlijnen, en naar bereik en effectiviteit van het programma in een bedrijfsgeneeskundige setting. Deelname leidde niet tot een meetbaar leefstijleffect.

Dergelijke programma’s verbeteren wellicht de primaire preventie, maar gerandomiseerde studies met een langere follow-up moeten het uiteindelijke bewijs leveren.

31 jan 2013 12:00
Leefstijl hart- en vaatpatiënt verandert niet na online leefstijladviezen
Geneeskunde
Dhr. E.B. C,oelkesen: Primary Prevention of Cardiovascular Disease. Evaluation of an individual-based strategy. Promotor is dhr. prof. dr. R.J.G. Peters en dhr. prof. dr. J.G.P. Tijssen. Co-promotoren zijn dhr. dr. R.A. Kraaijenhagen en dhr. dr. S.M. Boekholdt.
* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam
Deelname
Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen