Preventie diabetes en hart- en vaatziekten: hoe verder?

Array

De afgelopen jaren zijn in Nederland verschillende studies opgezet en initiatieven ontplooid met als doel om diabetes en hart- en vaatziekten te voorkomen. Meestal richtten zij zich op de hoog-risicogroepen. Een van die studies is de IJSCO-studie, waarbij 12.000 mensen tussen 20 en 70 jaar in IJsselstein werd gevraagd thuis hun middelomtrek te meten. Minstens 500 van hen hadden een metabool syndroom, waarvan vaststaat dat het de kans op diabetes en hart- en vaatziekten aanmerkelijk verhoogt. De afronding van de IJSCO-studie en de promotie van drs Corine den Engelsen vormen de aanleiding om stil te staan bij de resultaten van de belangrijkste initiatieven op het gebied van cardiometabole preventie in Nederland. Wat kunnen we ervan leren, wat kunnen we verwachten van interventies bij mensen met een hoog risico op diabetes en hart- en vaatziekten? Zijn we op de goede weg of moeten we het over een andere boeg gooien? Alle deelnemers ontvangen na afloop een exemplaar van het proefschrift. diabetes-200x300Bijna alle recente studies worden besproken en van commentaar voorzien. Op het einde van de dag willen we proberen vast te stellen hoe beleidsmakers en zorgverleners met preventie verder moeten. Ik nodig u van harte uit mee te denken.

Symposium op 14 februari ter gelegenheid van de afronding van de IJSCO-studie, waarbij 12.000 mensen tussen 20 en 70 jaar in IJsselstein werd gevraagd thuis hun middelomtrek te meten. Wat kunnen we leren, wat kunnen we verwachten van interventies bij mensen met een hoog risico? Zijn we op de goede weg? Meedoen?

Kijk in de brochure voor het complete programma.

Inschrijving voor het congres is mogelijk via het online inschrijfformulier,

Bron: Julius Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen