Live een operatie bijwonen op Open Dag Martini Ziekenhuis

Array

kijkoperatieBezoekers van de Open Dag in het Martini Ziekenhuis kunnen live een knie- en heupoperatie bijwonen. Tijdens de Open Dag wordt er twee keer live een langdurige beeldverbinding gelegd tussen een operatiekamer en een grote vergaderzaal. Aanmelden kan vanaf maandag 4 maart 10.00 uur via www.mzh.nl/opendag

Live een operatie volgen is een indringende ervaring en biedt een unieke kans van zeer dichtbij te ervaren wat er allemaal rondom een grote operatie komt kijken. Om 11.00 uur voert orthopedisch chirurg Bas ten Have een heupvervangende operatie uit. Om 14.00 uur zal orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer een knievervanging uitvoeren.

Naast de live beeldverbinding is er ook een live geluidsverbinding. De orthopedisch chirurgen die de operaties uitvoeren, kunnen zo contact maken met orthopedisch chirurg Carina Gerritsma-Bleeker, die in de zaal aanwezig is. Samen leggen ze de bezoekers stap voor stap alle facetten van deze operaties uit. Het publiek kan ook tijdens de operaties direct vragen stellen aan de operateurs. In de zaal zijn ook een anesthesist, fysiotherapeut en patiënten die de operatie al eerder ondergingen aanwezig om vragen aan te stellen. Niet alleen de operatie zelf komt uitgebreid aan bod, ook de voorbereiding daarop, alle veiligheidsmaatregelen daaromheen en het revalidatietraject daarna.

Dezelfde dag weer op de been
De orthopedisch chirurgen in het Martini Ziekenhuis plaatsen per jaar 600 heup- en 350 knieprotheses en hebben dus veel ervaring met deze operaties. Deze twee operaties maken onderdeel uit van een nieuw behandeltraject in het Martini Ziekenhuis; Rapid Recovery. Dit houdt in dat mensen die een nieuwe knie of heup krijgen, door onder andere uitgekiende pijnstilling, op de dag van de operatie alweer voorzichtig kunnen beginnen met lopen.

Samen voor de beste zorg
Meestal is een bezoek aan het ziekenhuis niet voor het plezier. Maar zaterdag 16 maart is er onder de noemer ‘Samen voor de beste zorg’ voor jong en oud van alles te beleven. Zo kunt u het ziekenhuis van een kant leren kennen die u misschien nog eerder niet zag. De activiteiten vinden door het hele ziekenhuis plaats en zijn gegroepeerd rond vijf thema’s: houding en beweging, moeder en kind, hart en vaten, oncologie en acute zorg. Daarnaast is er veel informatie over werken in het Martini Ziekenhuis en zijn er rondleidingen achter de schermen. Maar ook is er bijvoorbeeld een heuse poppenpoli voor zieke poppen en beren en kunt u zelf verschillende testen en onderzoeken ondergaan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen