50 jaar Beatrixoord in Haren en opening nieuwbouw tbc-centrum

Array

tbc-200x200In maart 1963 opende tbc-centrum Beatrixoord officieel haar deuren in Haren. Al snel daarna werden ook de eerste revalidatiepatiënten opgenomen. Op 8 en 9 maart 2013 viert Beatrixoord dat het 50 jaar specialistische tbc- en revalidatiezorg in Haren verleent. Hoogtepunt van de viering is de opening van de voor Europa unieke nieuwbouw voor het tbc-centrum. Hierover organiseert Beatrixoord 21 februari a.s. een persbijeenkomst; dit biedt een unieke gelegenheid het nieuwe tbc-centrum van binnen te bekijken. Beatrixoord is sinds 2001 onderdeel van het UMCG.

Nieuwbouw
Precies 50 jaar na vestiging in Haren opent  tbc-centrum Beatrixoord van het UMCG een state-of-the-art nieuw gebouw, dat uniek is in Europa. In Nederland zijn twee tbc-centra, Beatrixoord is de grootste en door het ministerie van VWS aangewezen als enig centrum in Nederland voor gedwongen opnames van tbc-patiënten. De nieuwbouw is voorzien van moderne technische voorzieningen voor geïsoleerde behandeling en verpleging. Zo biedt het mogelijkheden voor optimale en veilige zorg en een prettig leef- en werkklimaat.

Ontwikkeling revalidatiezorg
De revalidatiezorg heeft zich de afgelopen 50 jaar enorm ontwikkeld. Dankzij medische, technische en maatschappelijke ontwikkelingen is het resultaat van de zorg verbeterd en is de overgang gemaakt van vooral klinische naar overwegend poliklinische behandeling. Revalidatie helpt volwassenen en kinderen met een beperking zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. En dat levert de maatschappij veel op. Uit onderzoek van Revalidatie Nederland blijkt dat elke euro geïnvesteerd in revalidatie, 5 euro oplevert.

Open Dag: 9 maart van 11 tot 16 uur
Op 9 maart is er Open Dag in Beatrixoord. Beatrixoord laat dan zien wat medisch specialistische revalidatiezorg anno 2013 is en geeft alle belangstellenden de gelegenheid de nieuwbouw van het tbc-centrum te bezichtigen.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen