Geneeskunde AMC meest populair bij aankomende studenten

Array

opleidingDe geneeskundeopleiding van het AMC/UvA heeft dit jaar de meeste aanmeldingen gekregen voor de decentrale selectie van alle medische faculteiten in Nederland. Bijna 1500 kandidaten meldden zich de afgelopen maanden aan voor het eerste studiejaar. Vorig jaar waren dat er iets meer dan duizend.

Het AMC selecteert sinds vorig jaar 75 procent van alle eerstejaars geneeskundestudenten zelf, door middel van een decentrale selectie. In de jaren daarvoor werd de helft van de studenten decentraal geselecteerd en de andere helft landelijk.

De kandidaten worden geselecteerd in twee rondes. De eerste ronde bestaat uit een toets met multiplechoicevragen en het invullen van een cv-formulier. De tweede ronde bestaat uit een hoorcollege met bijbehorende toets en zogenaamde Multiple Mini Interviews (MMI’s): individuele gesprekken met korte opdrachten.

Van alle kandidaten blijven er slechts 430 over na de eerste selectieronde. Uiteindelijk mogen hiervan 263 kandidaten beginnen aan de studie geneeskunde. In totaal is er in het studiejaar 2013-2014 plek voor 350 eerstejaarsstudenten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen