Lof voor idee zuinige geneesmiddelen

Array

Een onderzoeksgroep onder leiding van kinderarts-hematoloog dr. Marjon Cnossen van het Erasmus MC heeft een subsidie van € 400.000 ontvangen van ZonMw.

Bezuinigen
Cnossen: “Met het toegekende budget gaan wij kijken naar mogelijkheden om stollingsfactorconcentraten zuiniger te doseren, zonder een toename van bloedingen. Het is mogelijk om precies uit te rekenen hoeveel stollingsfactorconcentraat de individuele patiënt nodig heeft. Wij kunnen hiermee op de hoeveelheid toegediende geneesmiddelen bezuinigen. Belangrijk hierbij is dat de veiligheid en de kwaliteit van zorg even hoog blijft als voorheen.”

duim-omhoog-felecitatie-200x300Meedenken
De beoordelingscommissie van ZonMw noemt het ‘een bijzonder initiatief’. Cnossen: “Vaak wordt gezegd dat artsen weinig initiatief tonen om kosten in de zorg te reduceren. Hiermee tonen we aan dat we wel degelijk meedenken: we gaan een duur geneesmiddel zuinig proberen toe te passen.”

Samenwerking
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van vijf UMC’s: het Erasmus MC, AMC, UMCG, UMC St Radboud en LUMC.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen