Kindergeneeskunde in het Martini Ziekenhuis

Array

AanvalsPoli voor Kinderen bij verdenking op epilepsie
Het Martini Ziekenhuis heeft sinds dit jaar een AanvalsPoli voor Kinderen. Deze poli is bedoeld voor kinderen die één of meer aanvallen hebben gehad en waarbij de huisarts, kinderarts of neuroloog denkt dat er mogelijk sprake is van epilepsie. De poli heeft een bovenregionale functie: kinderen van 0 tot 18 jaar uit Friesland, Groningen en Drenthe kunnen binnen twee weken terecht op de poli.

Martini Allergiecentrum voor Kinderen biedt kans op genezing allergie
Sommige kinderen hebben dusdanig last van een allergie, dat ze niet meer kunnen functioneren. Medicijnen werken niet en ze kunnen dus niet meer naar buiten en naar school. Ook huiswerk maken en sporten kan dan niet meer. Het Martini Allergiecentrum voor Kinderen (MACK) biedt sinds kort een intensieve behandeling (desensibilisatie) die gericht is op genezing van de allergie. De behandeling is zeer intensief en duurt drie jaar.

spoedhulpSpoedeisende Hulp voor kinderen: een vak apart
Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Martini Ziekenhuis is altijd een kinderverpleegkundige aanwezig, die samen met de verpleegkundige Spoedeisende Hulp ondersteunt bij de opvang, onderzoek en behandeling van alle kinderen die daar binnenkomen. Door deze samenwerking biedt het Martini Ziekenhuis zeer kindvriendelijke en kwalitatief goede acute zorg aan kinderen vanaf drie maanden. In 2012 kwamen ruim 3500 kinderen naar de Spoedeisende Hulp in het Martini Ziekenhuis.

bron: MZH

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen