Feestelijke opening van Wenstafel in St Elisabeth Verpleeg- en Gasth..

Array

Amersfoort – Verpleeghuis St. Elisabeth aan de Ste Brandaenstraat (Kruiskamp) is op 4 maart om 15.00 uur gestart met het project `de Wenstafel’, een initiatief van het St Elisabeth in samenwerking met Bureau Geerts.

De Wenstafel houdt in dat kleine, dagelijkse en individuele wensen van mensen in een instelling gekoppeld worden aan mensen die af en toe eens iets voor een ander willen doen. Dus niet op reguliere basis, wat vaak ook niet past bij de drukbezette burger van dit moment. De Wenstafel biedt op deze manier de kans op ontmoeting tussen mensen die elkaar normaal niet tegen waren gekomen.

samen sterkVeel mensen willen best iets voor een ander doen, op het moment dat het hun uitkomt en ze willen er plezier in hebben. Door de wensen in kaart te brengen komen er ook gemeenschappelijke wensen naar boven. Ook mensen onderling in het verpleeghuis kunnen voor elkaar van betekenis zijn, door samen iets te doen of elkaar te helpen. Zoals voorlezen van een goed boek, samen naar hun favoriete muziek luisteren of een verstelwerkje doen. De Wenstafel maakt het leven in een instelling weer alledaags, doordat mensen elkaar ontmoeten, vergezellen, elkaar helpen en samen iets doen. Het vervullen van een wens is vaak een kleine moeite en iedereen kan een wens vervullen, van jong tot oud.

Om de twee weken organiseert St. Elisabeth de Wenstafel. Voorafgaand worden de wensen van de bewoners geïnventariseerd en vraag en aanbod gekoppeld. Iedereen is welkom bij de Wenstafel. Voor meer informatie belt u het St. Elisabeth of kijkt u op het informatiebord in de hal. Wilt u ook graag iets voor een ander doen wanneer het u schikt en passend bij uw belangstelling? Meld u aan bij Tiny Jansen (St. Elisabeth) via [email protected] of telefonisch             033 476 37 63      . Het verplicht u tot niets, we vragen of u voor een wens tijd hebt en of u het wilt doen.

bron: Beweging 3.0

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen