Open Dag Kentalis – Als horen of communiceren niet vanzelfsprekend is

Array

Zomaar een gesprek voeren of iets opzoeken op internet. Communicatie lijkt heel vanzelfsprekend. Maar niet voor mensen die niet (goed) kunnen horen of communiceren.
Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg op 16 maart laten onze locaties in Sint-Michielsgestel graag zien wat zij te bieden hebben aan deze mensen.

Thema van de dag is ‘Ontdek de kleurrijke wereld van Kentalis’. Bezoekers kunnen de wereld van onze cliënten bekijken en ervaren. Naast informatie over de verschillende doelgroepen van Kentalis is er veel te zien en te doen. Zo is te zien hoe cliënten wonen in het gebouw Carré, zijn verschillende communicatievormen te bekijken zoals gebarentaal en vierhanden-gebaren, en kunnen bezoekers ervaren hoe het is om niet (goed) te kunnen horen en zien. Ook zijn unieke vormen van dagbesteding te bekijken: de Hostiebakkerij waar cliënten zo’n veertig miljoen hosties per jaar bakken en Het Atelier, een creatieve werkplaats waar cliënten allerlei kunstvoorwerpen maken.

kentalisWoongebouw Carré genomineerd voor ‘Gebouw van het jaar’
Het Carré is een woongebouw waar kinderen, jongeren en volwassenen leren, binnen hun eigen mogelijkheden, zo zelfstandig mogelijk te leven en wonen. In een aangepaste, veilige woonomgeving krijgen zij een zorgaanbod op maat. Het Carré heeft in totaal 20 woongroepen met 130 woningen. Het ontwerp van het Carré is genomineerd voor ‘Gebouw van het jaar 2013’, dé architectuurprijs van Nederland. Tijdens de Open Dag zijn enkele woongroepen binnen het Carré  geopend.

Op 16 maart is iedereen van harte welkom tussen 10.30 en 15.00 uur, aan de Theerestraat 42 in Sint-Michielsgestel. Meer informatie over de Open Dag is te vinden op http://www.kentalis.nl/actueel en via Twitter of Facebook.

bron: Kentalis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen