Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) geeft positieve aanbeveling eerste gebruiksklare vaccin tegen 6 infectieziekten bij zuigelingen

Array

Lyon, 25 februari 2013 – Het Comité voor Geneesmiddelen voor Humaan Gebruik (CHMP) van het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft vandaag positief geadviseerd om een vergunning te verlenen voor het in de handel brengen van het 6-in-1 pediatrisch vaccin Hexyon.

Dit hexavalente vaccin is onkinkhoestbacterietwikkeld door Sanofi Pasteur MSD, een joint venture tussen MSD en Sanofi Pasteur. Hexyon is het eerste volledig vloeibare, gebruiksklare 6-in-1 vaccin om zuigelingen te beschermen tegen difterie, tetanus, pertussis (kinkhoest), hepatitis B, poliomyelitis en invasieve infecties veroorzaakt door Haemophilus influenzae type b.

“De positieve aanbeveling van de CHMP bevestigt de klinische gegevens over effectiviteit en veiligheid van dit vaccin bij zuigelingen,” verklaarde Jean-Paul Kress, President van Sanofi Pasteur MSD. “Daarnaast is de komst van Hexyon voor de zorgverleners interessant, omdat het vaccinatieproces eenvoudiger en gemakkelijker wordt door de gebruiksklare formulering: er is voor toediening geen tijdrovende en foutgevoelige bereiding meer nodig van verschillende componenten of hulpstoffen, zoals bij de huidige gecombineerde vaccins het geval is.”

Hexyon zal geïndiceerd zijn voor de primaire en booster vaccinatie van zuigelingen van 6 weken tot 24 maanden in overeenstemming met de officiële aanbevelingen.

Recente artikelen