GGNet en PAT Learning Solutions leernetwerkpartners voor de GGZ-sector

Array

digitaal4-200x200Integraal digitaal leernetwerk verbetert leren en kennisdeling in de gezondheidszorg
GGNet en PAT Learning Solutions slaan de handen ineen. Samen bouwen zij aan een digitale leeromgeving om opleidingstrajecten (voor bij- en nascholing en Beroeps Begeleidende Leertrajecten) online beschikbaar te stellen. De invoering van een digitaal leernetwerk bevordert de samenwerking met andere GGZ-zorginstellingen en ROC’s, omdat er zowel met interne- als externe content gewerkt kan worden en deelnemers van al deze instellingen gebruik kunnen maken van de omgeving. De leeromgeving gaat begin maart live.

Edwin Nicasie, Directeur GGZ Academie/Hoofd Opleidingen GGNet licht de keuze voor PAT Learning Solutions toe: “De professionele ontwikkeling van medewerkers is belangrijk bij GGNet. Vanuit directieperspectief van GGNet is het doel om naast het bevorderen van kwaliteit ook kosteneffectief en –efficiënt te zijn. Gelet op de komende bezuinigingen is het nodig om een leeromgeving te creëren tegen lage kosten, waar medewerkers flexibel (bijvoorbeeld ook thuis) kunnen leren, online de beschikking hebben over hun leertrajecten en met meer eigen verantwoordelijkheid hun eigen ontwikkeling ter hand nemen. De leeromgeving moet ook gedeeld of gekoppeld kunnen worden met andere GGZ-instellingen. Belangrijke aspecten die we terugvinden bij PAT Learning Solutions.”

Over GGNet
GGNet is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en biedt met zo’n 2.400 medewerkers alle soorten psychische hulp. Van preventieve cursussen tot langere therapievormen. Met als doel om zoveel als mogelijk en wenselijk zelfstandig in de samenleving te kunnen functioneren. Dit doen zij vanuit zo’n 60 locaties.

Over PAT
PAT Learning Solutions richt zich op het strategisch implementeren van leerprocessen binnen organisaties. Zij zijn partner voor organisaties die de prestaties van hun personeel willen verhogen. Al 25 jaar heeft PAT de expertise in huis om leerprocessen van organisaties en individuen te faciliteren. De innovatieve e-learningtrajecten van PAT zijn pragmatisch waarbij het leerproces zelf centraal staat. Ongeveer 500.000 professionals – werkzaam bij 1500 organisaties – hebben al gekozen voor de beproefde aanpak van PAT. PAT faciliteert en stimuleert het uitwisselen van kennis en content met leernetwerken via hun eigen platform PulseWebTM, het web en via social media.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen