‘Binnen’ een frisse neus halen: vriendenstichting start actie voor herinrichting binnentuin Martini Ziekenhuis

Array

De Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis start vandaag met het inzamelen van geld voor de binnentuin van het ziekenhuis. De bedoeling is deze tuin voor iedereen open te stellen. De stichting wil daarvoor de tuin opnieuw inrichten, met beplanting, wandelpaden, beschutte zitjes, speeltoestellen voor kinderen en een waterpartij.

In de afgelopen jaren zijn bedrijven en fondsen benaderd voor een bijdrage aan de bouw van een paviljoen in de binnentuin. Het benodigde bedrag daarvoor is inmiddels binnen. Voor de herinrichting van de tuin is nog onvoldoende geld beschikbaar. Daarom organiseert de vriendenstichting onder de noemer HAAL BUITEN BINNEN diverse acties en roept iedereen op hen daarbij te helpen. Vandaag gaat ook de website www.vriendenmartiniziekenhuis.nl in de lucht.

martini_ziekenhuis-200x166Revalidatie en herstel
Het paviljoen krijgt een open verbinding met de centrale hal en geeft via een terras toegang tot de binnentuin. Dat wordt straks een heerlijke plek voor afleiding en ontspanning. Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis: ‘We gunnen onze patiënten zo dat ze met hun bezoek even naar buiten kunnen. De zon op je huid, vogels horen zingen, bloemen ruiken, frisse lucht opsnuiven, dat kan nu allemaal niet. Nergens kunnen patiënten en bezoekers lekker buiten zitten, terwijl dat zo belangrijk is voor revalidatie en herstel.’

Groeicadeautjes
Tonnie Plas is voorzitter van het bestuur van de Vriendenstichting. ‘Vanaf vandaag is het mogelijk een machtigingskaart in te vullen en zo de actie voor de tuin te steunen. Ook kunnen bezoekers van de Open Dag voor €1,95 een groeicadeautje kopen, waarvan de opbrengst grotendeels naar de actie gaat. En in de zomer organiseren we een benefietconcert en galadiner. De opbrengsten daarvan komen ook ten goede aan de binnentuin. We zijn blij met elke bijdrage en nodigen stad en ommeland dan ook van harte uit ons te helpen. Alle suggesties en ideeën zijn welkom!’

bron: MZH

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen