Orion Corporation presenteert veelbelovende Fase II-gegevens voor nieuwe geneesmiddel Orion Corporation gepresenteerd veelbelovende Fase II-gegevens voor de ziekte van Alzheimer op AAN

Array

Een nieuwe geneesmiddel (ORM-12741)dat is  ontwikkeld door Orion Corporation zou de cognitieve en gedragsmatige symptomen bij patiënten met de ziekte van Alzheimer kunnen verbeteren. Volgens een Fase IIa studie, die gisteren is gepresenteerd tijdens  American Academy of Neurology Annual Meeting in San Diego, ORM-12741 toonden significante positieve effecten op het episodisch geheugen bij patiënten met de ziekte van matige Alzheimer.

Voor de klinische Fase IIa studie, werden aan 100 mensen met matige de ziekte van Alzheimer en met gedragssymptomen wil 30 tot 60 milligram of 100 tot 200 milligram van de ORM-12741 of placebo twee keer per dag gedurende drie maanden gegeven als add-on therapie naast een cholinesteraseremmer. Daarnaast werd het gebruik van memantine toegestaan. Noch de onderzoekers noch de deelnemers wisten welke behandeling ze kregen.

Werkzaamheid  in de eerste geëvalueerd geëvalueerd met geautomatiseerde tests van CDR-systeem, waaruit standaard composiet scores werden afgeleid, met inbegrip Kwaliteit van het episodisch geheugen, Kwaliteit van het werkgeheugen, de kwaliteit van het geheugen, snelheid van het geheugen en de Kracht van Aandacht. Neuropsychiatric Inventory (NPI) werd beoordeeld door de effecten op de gedrags-en psychische klachten te kwantificeren.

Na drie maanden werd door de onderzoekers getest op verschillende aspecten van geheugen en gedrag bij de deelnemers . Degenen die ORM-12741 kregen scoorden in de getest hoger op het geheugen in vergelijking tot degenen die de placebo pil kregen. Na 3 maanden was de geheugen score voor patiënten die de placebo pil met 33% verslechterd, terwijl de scores verbeterde met 4% bij degenen die ORM-12741 slikten. Duidelijke en statistisch significante positieve effecten van de behandeling werden genoteerd voor ORM-12741 over de kwaliteit van het episodisch geheugen (p = 0,03) en de kwaliteit van het geheugen (p = 0,0127) in vergelijking met de placebogroep gedurende de 12 weken durende behandelingsperiode met geen duidelijk verschil in effectiviteit tussen de twee werkzame dosis groepen. Daarnaast werd een positieve trend genoteerd voor zowel de kwaliteit van het werkgeheugen en NPI totale score in de eerste plaats voor de lage dosis groep. Geen significante verschillen werden vastgesteld aan de andere CDR scores. ORM-12741 werd over het algemeen goed verdragen in de studie

Professor Juha Rinne, de hoofdonderzoeker van de ORM-12741 Proof of Concept studie, zei:

“Het is spannend om voor de eerste keer te zien dat er duidelijke effecten kunnen worden aangetoond bij patiënten met een molecuul met een nieuw werkingsmechanisme. Het is bemoedigend om te zien dat de effecten zijn met name duidelijk in de variabelen te meten episodisch geheugen zijn. De resultaten zijn een veelbelovend potentieel om een ??compleet nieuwe behandelingsoptie voor  patiënten met Alzheimer te kunnen bieden. ”

Lees de studie poster op: http://www.orion.fi/congress-publications

Over ORM-12741

ORM-12741 is een zeer krachtige en selectieve alfa-2c adrenoceptor (AR)-antagonist die werkzaamheid is aangetoond in knaagdier modellen suggereren een gunstig effect op cognitie en gedragssymptomen bij de ziekte van Alzheimer, maar ook goed verdragen in zeven fase I studies. Het is het eerste geneesmiddel een specifiek subtype van adrenerge receptoren (alpha-2c) in de hersenen, die worden verondersteld betrokken te zijn bij modulatie van hersenfuncties onder stressvolle omstandigheden richten.

Over Orion

Orion is een wereldwijd opererende Finse bedrijf de ontwikkeling geneesmiddelen en diagnostische tests – een bouwer van welzijn. Orion ontwikkelt, produceert en verkoopt de humane en veterinaire geneesmiddelen, actieve farmaceutische ingrediënten en diagnostische tests. Het bedrijf ontwikkelt voortdurend nieuwe medicijnen en behandelmethoden. Farmaceutische R & D richt zich op het centrale zenuwstelsel drugs, oncologie en intensive care drugs, en easyhaler ® pulmonale drugs.

Netto-omzet van Orion in 2012 tot EUR 980 miljoen bedroeg en het bedrijf had ongeveer 3.500 medewerkers. Orion A-en B-aandelen zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Helsinki.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen