Kinderwebsite JBZ genomineerd voor Gouden @penstaart

Array

JBZ-GZG-2-300x225De kinderwebsite van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is dit jaar genomineerd als beste kinderwebsite van Nederland. De Gouden @penstaart wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste kinderwebsites van Nederland.  Een vakjury nomineerde vijf websites, waaronder www.halloziekenhuis.nl.  De Gouden @penstaart is een publieksprijs. Dat betekent dat het publiek  nu zijn stem mag uitbrengen op www.goudenapenstaart.nl. Stemmen kan tot 14 april. De Gouden @penstaart wordt uitgereikt op 17 april 2013.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt het belangrijk om kinderen en jongeren goed voor te bereiden op hun bezoek aan het ziekenhuis. Daarom heeft het ziekenhuis samen met Teamonder21 (concept en ontwikkeling) en Interactive Studios (bouw) een kinderwebsite gemaakt. De kinderwebsite laat kinderen en jongeren gericht op hun eigen leeftijd (die ze zelf in kunnen toetsen) op een speelse manier kennis maken met het ziekenhuis.

Kinderen hebben de eigen regie en krijgen eerlijke informatie via filmpjes en door bijvoorbeeld het röntgen- of het kofferspel te spelen. Ouders kunnen in een vertrouwde omgeving, op een eigen gekozen tijdstip en plaats, hun kind voorbereiden op een opname of onderzoek in het ziekenhuis. De website biedt informatie aan voor drie leeftijdsgroepen: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar. Ook is er een ouderknop.

Bijzonder aan de kinderwebsite is dat deze bijna volledig is betaald door sponsoren die zijn geworven door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  Kinderen hebben continu meegekeken tijdens het ontwerpen van de website. De naam halloziekenhuis.nl is dan ook door hen bedacht!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen