Benefietgala huisartsen haalt ruim 10.000 euro op voor mantelzorgers

Array

oudere man rolstoel verpleegkundige mantelzorgDe huisartsen van de toekomst beseffen dat zij samen met mantelzorgers een belangrijke rol gaan spelen in de gezondheidszorg. Daarom organiseerde de Landelijke organisatie van aspirant huisartsen (LOVAH) vrijdagavond een benefietgala voor huisartsen in opleiding. De opbrengst van 10,000 euro gaat naar Mezzo, de Landelijke Vereniging van Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. 

 Bijna 400 huisartsen in spé genoten afgelopen vrijdag tijdens het gala van de band Groove Department en DJ Pablo in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Middels kaartverkoop en onder andere een stille veilig werd geld opgehaald voor Mezzo.

 Campagne
Met het oog op de toekomst en de verwachte veranderingen in de zorg is de verwachting dat meer chronisch zieken een beroep gaan doen op de eerste lijn. In de verzorging zullen mantelzorgers en de huisarts samen een belangrijke rol spelen. Daarom wil LOVAH de samenwerking tussen de mantelzorg en huisartsen bevorderen. Met de opbrengst van het benefietgala wordt samen met Mezzo een campagne gestart worden om deze samenwerking tussen huisartsen en mantelzorgers te bevorderen.

Bewustwording
Liesbeth Hoogendijk, directeur van Mezzo:  ‘Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief. Naast elke patiënt staat vaak een mantelzorger. Huisartsen zijn zich niet altijd bewust van de belangrijke rol die zij kunnen spelen bij het (h)erkennen van mantelzorgers en waar nodig bij het verwijzen naar ondersteuning. Geweldig dat huisartsen in opleiding hier al oog voor hebben. Zij kunnen de draagkracht van mantelzorgers versterken en op die manier voorkomen dat ook de mantelzorger een patiënt wordt’

Het BenefietGala werd mede mogelijk gemaakt door CIHN,Coöperatie voor Integrale Huisartsenzorg Nijmegen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen