Marja van Bijsterveldt nieuwe directeur Ronald McDonald Kinderfonds

ronald_mcdonald_jumping1-300x274Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart is per 15 mei a.s. benoemd tot directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij volgt daarmee Marc van den Tweel op, die in januari jl. is gestart als algemeen directeur van Vereniging Natuurmonumenten.

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart was van oktober 2010 tot november 2012 Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was zij gedurende 3,5 jaar Staatssecretaris op hetzelfde departement. Zij is haar loopbaan begonnen binnen de gezondheidszorg waar ze gedurende 10 jaar in diverse functies heeft gewerkt. Daarna is haar politieke carrière gestart, eerst als Wethouder Almere op 28-jarige leeftijd en 4 jaar later als Burgemeester van Schipluiden, destijds de jongste burgemeester van Nederland. Daarna is zij landelijk Voorzitter van het CDA geworden en lid van de fractie in de Tweede Kamer.

De Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds is zeer verheugd over de komst van Van Bijsterveldt-Vliegenthart. “Gezien haar inspirerende persoonlijkheid, bestuurlijke ervaring, kennis van het werkveld en zeer relevante netwerken binnen de politiek, maatschappelijke veld en private sector is Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart een uitstekende nieuwe directeur/bestuurder voor het Kinderfonds. Als Raad van Toezicht zijn wij dan ook buitengewoon ingenomen met haar keuze om zich in te zetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Wij zijn ervan overtuigd dat zij als directeur/bestuurder in staat zal zijn om de verdere ontwikkeling van ons fonds succesvol voort te zetten en te verzekeren” aldus voorzitter Ed Nijpels.

Over Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van vijftien logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis, acht huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen samen met hun ouders even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, vier vakantieverblijven en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij de inzet van vrijwilligers, donateurs en sponsors.
Dit is een origineel bericht van Ronald McDonald Kinderfonds
Bron: ANP Perssupport