Nominaties beste Calibris praktijkopleider 2013

Array

Drie praktijkopleiders zijn genomineerd voor de titel Beste Calibris Praktijkopleider 2013. Dit zijn: Isata Allouti (Diakonessenhuis in Utrecht), Henriette Mulder (zorgorganisatie Oosterlengte in Winschoten) en Mieke Vinkestijn (revalidatiecentrum Reade in Amsterdam).

Naar het oordeel van de vakjury onderscheiden de genomineerden zich op een drietal onderdelen. Op de eerste plaats deskundigheid, waarbij gekeken is naar de mate waarin de praktijkopleider over inhoudelijke vakbekwaamheid beschikt en ervaring overbrengt aan de stagiair. Daarnaast de mate waarin hij/zij de stagiair weet te stimuleren en inspireren, en het organisatorisch vermogen van de praktijkopleider.

Winnaar bekend in juni
Van half mei tot half juni kan iedereen via www.bestecalibrispraktijkopleider.nl stemmen op zijn favoriet. De winnaar wordt op 20 juni bekendgemaakt tijdens een evenement.

kiezenBeste Calibris Praktijkopleider
Dit jaar reikt Calibris voor de derde keer de prijs Beste Calibris Praktijkopleider uit. Praktijkopleiders die werken bij een erkend leerbedrijf in zorg, welzijn of sport en die zich op een bijzondere manier inzetten voor het leren in de praktijk, komen voor deze titel in aanmerking. De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Praktijkopleider 2013, een overall verkiezing waaraan de beste praktijkopleiders uit alle sectoren (zoals techniek, ICT en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door SBB (stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op een doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

bron: Calibris

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen