Beweegtuin voor ouderen geopend in wijk Doornakkers in Eindhoven

Array

De Eindhovense wethouder Lenie Scholten van Jeugd, Welzijn en Zorg heeft vanmiddag – woensdag 3 april – de beweegtuin in de Eindhovense wijk Doornakkers (Tongelre) geopend. De beweegtuin is een initiatief van de afdeling Geriatrie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Tijdens het 10-jarig jubileum van de afdeling is er door middel van een sponsorloop € 20.000 euro ingezameld. Het coöperatiefonds van de Rabobank Eindhoven-Veldhoven heeft € 5000 euro bijgedragen.

De beweegtoestellen zijn in samenwerking met Vitalis Berckelhof gekozen en zijn in het bijzonder geschikt voor senioren. “Regelmatig bewegen voor senioren is noodzakelijk voor het bevorderen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid,” aldus geriater Judith Wilmer van het Catharina Ziekenhuis, initiatiefneemster van de beweegtuin. Opening beweegtuin Doornakkers

Na de officiële opening was het voor senioren mogelijk om onder begeleiding van studenten van de Fontys Sporthogeschool de nieuwe toestellen te proberen. Ook in de komende weken zijn de studenten op vaste tijden aanwezig om zoveel mogelijk mensen – oudere mensen maar ook buurtbewoners – te stimuleren de apparaten te gebruiken.

 

Naast de aanschaf en plaatsing van de beweegtuin in Doornakkers zijn er van het ingezamelde geld door de Beweegwinkel allerlei materialen in gebruik genomen om ouderen in Woensel te stimuleren om te gaan bewegen. Voorbeelden hiervan zijn: indoor curlingset, hometrainers, crosstrainers, nintendo Wii, diverse ballen en andere kleinere materialen. De Beweegwinkel was tijdens de openingsmiddag met spelmaterialen aanwezig om senioren te laten ervaren dat bewegen leuk is.

 

De beweegtuin ligt aan de Generaal Cronjéstraat 3 in Eindhoven, naast Vitalis Berckelhof en is voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen