Kenniscafe Schematherapie Maastricht University

Array

24 april 2013 Locatie: Aula Minderbroedersberg 4-6 / Tijd: 20:00 Gratis toegang. Kenniscafé met prof. dr. A. Arntz, hoogleraar klinische psychologie, UM, en drs. H. van Genderen, klinisch psycholoog, RIAGG Maastricht, onder leiding van Maurice Timmermans, redacteur Observant.

Schematherapie kan bij meer dan de helft van de patiënten met een borderline-persoonlijkheidsstoornis resulteren in genezing en in twee derde van de gevallen in verbetering. Bovendien is deze behandelwijze kosteneffectief ten opzichte van andere therapeutische methoden. Je kunt het vergelijken met blind simultaan schaken: de therapeut moet vanuit een actieve opstelling een veelheid van factoren tegelijkertijd ‘doorhebben’ en bewerken. Naast een goede therapeutische relatie is het van belang experientiele (gebruik makend van experimenten, waarbij de cliënt zelf kan ervaren wat dit voor hem/haar doet), cognitieve en gedragsmatige technieken toe te passen.

Voor meer informatie kijk op de website van Studium Generale.

bron: Maastricht University

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen