Jonge vrouw met donorlever wordt mogelijk Miss Birmingham

Array

Kate Trevener kreeg in november 2010 te maken met acuut leverfalen Kate had door ernstige leverproblemen á la minute een donorlever nodig. Het vliegtuig dat onderweg was met haar donororgaan crashte in de dichte mist vlakbij het vliegveld van Birmingham. Een brandweerman zette zijn leven op het spel en wist de kist met de lever erin uit het brandende wrak te halen, schrijft SWNS. Het scheelde maar weinig of Kate was er niet meer geweest. Helaas werd deze lever na acht dagen afgestoten en ook een tweede lever werd niet door het lichaam geaccepteerd. Een derde poging bleek succesvol te zijn en nu is Kate zo goed hersteld dat ze in de finale staat van de verkiezing van Miss Birmingham. Kate zegt met de verkiezing mee te doen om het bewustzijn van de noodzaak van het werven van orgaandonoren te verhogen.

orgaandonatie
Nu staat het 20-jarige jongedame in de finale van de verkiezing van Miss Birmingham. Zonder die transplantatie zou Kate niet geweest zijn waar zij nu ben. Op orgaandonatie rust nog een taboe.” Het model wil in de toekomst het onderwerp graag positief onder de aandacht brengen.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen