Abercrombie & Fitch weigert dikkerd en lelijkerd

Array

Abercrombie & Fitch ligt wereldwijd onder vuur. Het modemerk heeft een discriminerend het marketingbeleid.
De Amerikaanse modeketen Abercrombie & Fitch weert dikke en lelijke mensen in haar winkels. CEO Mike Jeffries wil slechts ´dunne en mooie klanten. Abercrombie & Fitch maken geen dameskleding boven maat L of broeken groter dan maat 10 en gezette klant worden buiten de deur te gehouden. CEO Mike Jeffries wil geen dikke mensen in zijn winkel”, zo zegt Robin Lewis uit, co-auteur van The New Rules of Retail tegenover Business Insider. Jeffries hierover in een interview: “We nemen alleen aantrekkelijk winkelpersoneel aan. Knapper mensen trekken andere knappe mensen aan, en daar willen we onze kleding aan verkopen.”

Hij wil niet dat zijn doelgroep anderen minder coole mensen in kleding van het merk zien dragen. Mensen die het merk dragen moet zich vereenzelvigen met de ´cool kids´. De aantrekkelijke, typisch Amerikaanse, kids met een goede instelling en veel vrienden.

Abercrombie en FitchIn juni 2009, Britse student Riam Dean (24), geboren zonder linker onderarm, een som van $12,000 in een rechtszaak tegen het bedrijf. Hij was aangenomen om in de winkel te werken, maar toen een manager haar armprothese zag werd ze prompt naar het magazijn verbannen. Tijdens de selectieprocedure was haar handicap niet opgemerkt. De rechter stelde de vrouw in het gelijk. Managers van Abercrombie & Fitch in een Londens filiaal dwongen hem in het magazijn te werken, uit het zicht van de klanten. Abercrombie & Fitch is niet blij met de aandacht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen