Bijna € 45.000 aan donaties door stichting Vrienden Meander Medisch Centrum

Array

Vriendenstichting verbindt ziekenhuis met bedrijfsleven
Met een drukbezochte netwerkbijeenkomst is de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum erin geslaagd een brug te slaan tussen het regionale bedrijfsleven en het nieuwe ziekenhuis, dat aan de wijde regio topklinische zorg biedt.

De opbrengst van het bedrijfsevent is geweldig te noemen. Er is voor bijna € 45.000 aan donaties toegezegd, waaronder sponsoring van vier tuinbanken, vijf multifunctionele bedmeubels en de kinderwachtruimte in de Laan. Daarnaast hebben tientallen bedrijven aangegeven vriend te willen worden en worden mooie sponsorvoorstellen binnenkort besproken.

AFAS netwerkbijeenkomstRond de 150 ondernemers waren op 15 mei afgekomen op het evenement in het AFAS Theater in Leusden. Zij kregen een afwisselend programma aangeboden met presentaties, muziek, uitwisseling en ontmoeting. Dagvoorzitter en voormalig top-tennisser Jacco Eltingh praatte de bijdragen aan elkaar. Als eerste sprak Cees Meijers, lid Raad van Bestuur. “In Meander Medisch Centrum komen jaarlijks één miljoen patiënten en bezoekers over de vloer. Een verblijf in het ziekenhuis gaat vaak gepaard met spanning en onrust. Om de scherpe kantjes eraf te halen, willen we extra voorzieningen realiseren. Daarvoor hebben we de hulp van vrienden nodig”, stelde hij. Om deze (bedrijfs)vrienden te werven, organiseert de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum diverse acties. Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden en tevens voorzitter van de stichting, nam het publiek mee langs de sponsorabele projecten. Deze hebben tot doel het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Van Bart van Bezooijen, uroloog in Meander en voorzitter van de medische staf, kreeg zij alvast namens de artsen een extra cadeau: de sponsoring van een familiekamer in het nieuwe ziekenhuis. Piet Mars, lid Raad van Bestuur van AFAS Software, vertelde waarom zijn bedrijf Vriend van het eerste uur is geworden. Hij deed een oproep om positief te denken over de samenleving en economie en trots te zijn op ons zorgstelsel en medische zorg. “We moeten ophouden met het gemor. We hebben mensen nodig die met passie willen ondernemen en het verschil willen maken.”AFAS Software is koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. Over dat thema hield Annemarie Rakhorst, zakenvrouw van het jaar 2000, een gloedvol betoog. “Samenwerken is belangrijker dan concurreren. Dat is de kern van verduurzamen. Daarom is het mooi dat al deze bedrijven en het ziekenhuis elkaar hier vinden.”

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.  Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen