Koningin Máxima bij 10-jarig jubileum Thomashuizen

0
342

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagochtend 7 juni in Houten aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van de Thomashuizen, een kleinschalige woonvorm voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ter ere van het jubileum wordt in Houten het 100e Thomashuis officieel geopend.

Een Thomashuis wordt geleid door twee zorgondernemers, een echtpaar of samenwonend stel, die ook in het huis wonen en de acht bewoners begeleiden en verzorgen.

koningin maximaInitiatiefnemer van de Thomashuizen is Hans van Putten. Na lang en tevergeefs op zoek te zijn geweest naar een goede, menswaardige woonomgeving voor zijn verstandelijk beperkte zoon Thomas, besloot hij in 2001 zelf die plek te creëren. In 2003 opende het eerste Thomashuis haar deuren. De vraag bleek groot en binnen tien jaar zijn honderd Thomashuizen gerealiseerd.

Koningin Máxima woont het jubileum bij en spreekt vervolgens met de bewoners van het Thomashuis.