Unieke elektrisch ondersteunde handbikes maken de handbikesport voor een breed publiek toegankelijk

Array

Primeur elektrisch ondersteunde handbikes in ANWB testcentrum Lelystad
Handbiken neemt snel toe aan populariteit. Met de nieuwe bike family breidt Ottobock het productaanbod op het gebied van de recreatiesport verder uit. Het portfolio bestaat uit een manuele en een elektrische ondersteunde handbike. Een elektrisch ondersteunde driewielfiets en dito fiets completeren het geheel. Het belangrijkste doel is handbiken en fietsen als gezonde vrijetijdsbesteding toegankelijk te maken voor een grotere groep mensen.De producten leveren een belangrijke bijdrage op het gebied van integratie, om zo mensen met een handicap of andere lichamelijke beperking gelijke kansen te geven om in het dagelijks leven aan steeds meer activiteiten te kunnen meedoen.

De vele jaren engagement voor de gehandicaptensport – en ook voor de Paralympics – vormen de solide basis die ons nu in staat stelt met deze bikes kwalitatief hoogwaardige producten voor de recreatiesport op de markt te brengen.

Handbikes a-mano.3 en e-mano.3, weg van het asfalt.
E_Handbike_OttoBock_1De manuele a-mano.3 handbike met acht versnellingen is ontwikkeld voor ambitieuze recreatiesporters met een goede lichamelijke conditie. De elektrisch ondersteunde handbike e-mano.3 is voor een brede doelgroep geschikt, die gezien hun leeftijd of lichamelijke conditie ondersteuning nodig hebben of niet beperkt willen zijn tot het rijden op geasfalteerde wegen. De e-mano.3 is bovendien de enige handbike op de markt waarbij de elektrische motor volledig is geïntegreerd in het frame. De hoogwaardige Bosch-aandrijftechniek biedt vanaf de eerste beweging directe ondersteuning. Wegrijden vanuit een ongunstige startpositie op een helling of rijden over oneffen terrein is met de vier rijstanden waarover deze bike beschikt, geen probleem meer. De accu heeft voldoende capaciteit om afhankelijk van de rijstand en de aard van het terrein 45 tot 120 km af te leggen. Bovendien is er een speciale mountainbike-variant verkrijgbaar die geschikt is voor elk terrein en is uitgerust met een speciale vering, banden met grove noppen en drie krachtige schijfremmen. Andere overtuigende kenmerken van de twee handbikes zijn dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de lichaamslengte van de fietser, een licht en toch stabiel frame hebben en voorzien kunnen worden van diverse opties zoals een individuele tetraplegie-uitrusting.

Driewielfiets e-paso.3 en comfort elektrische fiets e-paso.2

Mensen willen tegenwoordig ook op hogere leeftijd actief zijn en aan het leven deelnemen. En fietsen is niet alleen gezond, maar geeft ook het gevoel erbij te horen – hoe jong of oud je ook bent.

De driewielfiets e-paso.3 is geschikt voor mensen met evenwichtsstoornissen, bijvoorbeeld na een CVA. Veiligheid heeft hier de hoogste prioriteit. Aan de voorkant  heeft deze fiets een dubbele as met twee wielen. Onverwacht blijven steken in nauwe doorgangen wordt hierdoor voorkomen. Bij beide fietsen is de instap bewust laag gepositioneerd, wat het op- en afstappen gemakkelijk en comfortabel maakt. Ook de elektrische fiets en de elektrische driewielfiets zijn uitgerust met de Bosch-aandrijving, die onopvallend is geïntegreerd in het crankhuis. Of er nu in een rustig of een sportief tempo wordt gereden, met zijn vier rijstanden biedt deze aandrijving vanaf de eerste beweging ondersteuning. Wanneer de pedalen stil worden gehouden, stopt de elektronische ondersteuning onmiddellijk. Daardoor houdt de fietser te allen tijde de controle. Beide fietsen kunnen met optionele fietsaccessoires worden geïndividualiseerd.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen