Siemens presenteert nieuwste innovaties op IFCC EuromedLab

Array

Siemens Healthcare Diagnostics presenteert tijdens het 20e European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine in Milaan haar allernieuwste innovaties. Baanbrekende introducties, die in vitro diagnostiek blijvend zullen veranderen en die de veeleisende zorg naadloos verbinden aan kwaliteits- en efficiencyverbeteringen. Tijdens het congres dat  tot en met 23 mei duurt – met als thema ‘Test smarter. Run faster.’ – toont Siemens haar complete portfolio. Daarnaast biedt zij bezoekers een realistisch beeld van alle laboratorium- mogelijkheden, dankzij 3D-demonstraties in de Augmented Realty (AR) Zone.

Binnen het totale aanbod is er bijzondere aandacht voor de laatste innovaties op het gebied van point-of-care (POC) testing, automatisering en IT, en Customer Care:

Siemens

  1. Instrumenten en assays: drijvende kracht achter excellente zorg
  • POC-testen

Als antwoord op de groeiende vraag naar Point-of-Caretesten, toont Siemens diverse geavanceerde oplossingen die voorzien in snelle POC-testresultaten van laboratoriumkwaliteit. Eén daarvan is de Xprecia Stride™ Coagulation Analyzer, een nieuw handheld coagulatiesysteem voor bepaling van de protrombinetijd (PT/INR), dat door Siemens is ontwikkeld in samenwerking met Universal BioSensors.

  • Hematologie en hemostase

Deze sectie omvat het recent geïntroduceerde Sysmex®CS-5100 Systeem. Een random access high-volume coagulatie-analyzer die laboratoria in staat stelt om snel betrouwbare resultaten te behalen, doordat onbruikbare samples al vóór de eerste analyse worden geïdentificeerd en uitgesloten. Daarnaast kunnen bezoekers de CellaVision® DM96 bekijken; een digitaal morfologiesysteem voor automatische microscopische analyse van bloedcellen, dat beschikbaar is voor klinische laboratoria dankzij een overeenkomst met Vellavision AB.

  • Moleculaire systemen

Siemens demonstreert ook haar Versant® kPCR Molecular System. Een krachtig geautomatiseerd systeem, dat voorziet in flexibiliteit en zeer accurate resultaten voor een breed scala aan moleculaire bepalingen. Daarnaast is er een virtuele voorstelling van de Copan WASP®: Walk-Away Specimen Processor, die basisbewerkingen van monsters van microbiologische aard automatiseert.

  • Diabetes

Ten slotte kunnen bezoekers via touch screens toegang krijgen tot een assaymenu, waarin onder meer ADVIA Centaur® Vitamin D Total assay, Enhanced Liver Fibrosis (ELF™) assays en de DCA® HbA1c test kit zijn opgenomen. Deze laatste is nu zowel inzetbaar bij diagnostiek als bij monitoring van diabetespatiënten.

 

  1. Automatisering en IT: kwaliteits- en efficiencyverbetering binnen handbereik
  • Samenvoegen stand-alone testen

Siemens richt zich op automatisering en IT voor het optimaliseren van laboratoriumprocessen. Ook tijdens dit congres. Bijvoorbeeld door de introductie van het VersaCell® X3 Expansion Pack, dat het mogelijk maakt om tot drie Siemens stand-alone systemen (al dan niet geïntegreerd) voor immunoassays en klinische chemie met elkaar te verbinden in flexibele configuraties. De VersaCell Solution, met zijn uniek sample managementsysteem, brengt sample sorting voor én na analyse samen in één geconsolideerd systeem, waarmee het een optimale combinatie biedt van chemische en immunochemische assays met one touch beheer van uw samples.

  • Combineren sample- en informatiestromen

Bezoekers zijn van harte welkom in de screeningroom op de Siemens-stand, om in 3D kennis te maken met de Aptio™ Automation. Deze oplossing is ontworpen om sample- en informatiestromen in klinische laboratoria naadloos op elkaar te laten aansluiten. Een mooi voorbeeld van hoe topprestaties, flexibiliteit en intelligente technologieën gecombineerd zijn met Siemens’ expertise op het gebied van efficiencyverbetering. Nieuw bij de Aptio™ Automation zijn de alioquoteer- en recappingmogelijkheden én de koppelingsmogelijkheid met het Sysmex CS-5100 hemostase analysesysteem. Ook krijgen bezoekers meer informatie over Siemens’ CentraLink™ Data Management System, dat de gecombineerde data van het Aptio Automation systeem helder in beeld brengt.

  • Optimaliseren systeemperformance en labefficiency

Op de Siemens-stand zijn diverse experts aanwezig die de voordelen kunnen laten zien van de recente introductie van Siemens Remote Service for Diagnostics (SRS): een grotere systeemperformance voor klinische laboratoria, meer labefficiency én een betere patiëntenzorg.

 

  1. Customer Care: altijd up-to-date

In een speciale ruimte binnen de stand laat Siemens zien hoe zij healthcare professionals up-to-date houdt met opleiding en training. Bijvoorbeeld door middel van het Personalized Education Plan (PEP): de allereerste, op maat gemaakte, universeel toegankelijke en virtuele educatieoplossing. Onderdeel hiervan is de PEP Administrator. Een internetapplicatie die het bijhouden en aansturen van opleidingen en trainingen vereenvoudigt en die tijdrovende administratieve taken overneemt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen