Tjongerschans koopt kliniek Heerenveen

Array

overname samen‘Pijnpoli’ vanaf 1 juli op locatie Sportstad
Ziekenhuis Tjongerschans heeft de voormalige Hanzekliniek aan de Abe Lenstra boulevard in Heerenveen gekocht. De kliniek is met ingang van1 juni 2013 eigendom van de Tjongerschans. Voordat de kliniek de naam ‘Hanzekliniek’ kreeg stond deze bekend als ‘Holystaete’ en ‘Kliniek Sportstad Heerenveen’.

Vanaf 1 juli 2013 is de polikliniek Pijnbestrijding van de Tjongerschans op deze nieuwe locatie gevestigd. Zo is er meer ruimte voor spreek- en onderzoekskamers. Patiënten kunnen gratis voor de deur parkeren.  Daartoe zal de vakgroep Pijnbestrijding de pijnpoli-activiteiten verplaatsen van de Tjongerschans naar de locatie aan de Abe Lenstra boulevard. Pijnbestrijding voor opgenomen patiënten blijft wel in de Tjongerschans aanwezig.

Mede eigenaars
De Tjongerschans zal in eerste opzet de Hanzekliniek alleen verwerven. Hiervoor is als juridische entiteit een BV opgericht, met het nadrukkelijke doel om na de eerste maanden de volgende partijen mede eigenaar te laten worden door verkoop van een deel van de aandelen:

  • Medisch Centrum Leeuwarden;
  • Coöperatie van vrijgevestigde medisch specialisten Tjongerschans;
  • Coöperatie van vrijgevestigde medisch specialisten MCL.

 

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat deze nieuwe kliniek ook patiënten van buiten de regio Heerenveen zal aantrekken.

Pijnpoli
De pijnpolikliniek van de Tjongerschans bestaat uit de artsen Jan Piet Tabak en Johan Knol, ondersteund door verpleegkundigen. Zowel de polikliniekbezoeken, als de behandelingen vinden plaats in deze nieuwe kliniek. Er zijn hier ruime, moderne dagbehandelingfaciliteiten voor patiënten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen