Annetje Ottow benoemd tot lid Raad van Toezicht VU-VUmc

Array

bestuur-200x194De Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc wordt met ingang van 1 september 2013 versterkt met een nieuw lid, mevrouw A.T. (Annetje) Ottow. Mevrouw Ottow is unaniem voorgedragen door de medezeggenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam (ondernemingsraad en universitaire studentenraad).

Annetje Ottow (47) is hoogleraar economisch publiekrecht aan het Europa Instituut van de Universiteit Utrecht. Haar onderzoeksbelangstelling ligt op het gebied van regulering en handhaving van de markt en de overheid, mededingingsrecht en het toezicht op gereguleerde sectoren. Voorheen was zij vicevoorzitter van het college van de OPTA en daarvoor was zij ruim vijftien jaar werkzaam in de advocatuur. Zij is oprichter en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Toezicht en fungeert regelmatig als lid van accreditatiecommissies van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

De leden van de Raad van Toezicht van VU en VUmc worden door de Ledenraad van de VU-Vereniging benoemd. Eén van de leden wordt benoemd op voordracht van de medezeggenschap van de VU. Deze positie is nu ingevuld met de benoeming van mevrouw Ottow. Met de benoeming van mevrouw Ottow bestaat de Raad van Toezicht uit vijf leden. Voor de twee nog bestaande vacatures is de selectieprocedure gestart; naar verwachting zal de Raad van Toezicht in het najaar van 2013 weer uit zeven leden bestaan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen