DiaBeatit Run: dubbele marathon van Euromast naar Olympisch Stadion

Array

Doorgewinterde hardlopers, beginners én a-sportievelingen kunnen meedoen aan de DiaBeatit Run op 12 oktober, georganiseerd door het Diabetes Fonds. Van Rotterdam naar Amsterdam door het Groene Hart: 589 treden, 84 kilometer, 1 doel: samen diabetes verslaan.

Het hardloopevenement begint op 12 oktober ’s ochtends bij de Euromast in Rotterdam. ’s Middags is de finish in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam. De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar onderzoek naar de genezing van diabetes.

hardlopenTeam
Deelnemers melden zich aan met een team. Elke hardloper laat zich sponsoren voor €500. In een team zitten maximaal 12 hardlopers en een onbeperkt aantal begeleiders. Bijvoorbeeld vrienden, collega’s, familie: iedereen die zin heeft in een actieve dag, prachtige route en een lekkere picknick. Er zijn verschillende taken binnen het team, ook voor minder actieve deelnemers.

 

Onderzoek naar genezing van diabetes
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “De eerste aanmeldingen van deelnemers, vrijwilligers en sponsors zijn al binnen. Veel mensen ‘hebben iets’ met diabetes. Niet vreemd, want er zijn al 1 miljoen Nederlanders met diabetes en elke dag komen daar 240 bij! We hopen dat veel mensen meedoen aan deze eerste DiaBeatit Run zodat het onderzoek naar genezing van diabetes een flinke boost krijgt.”

 

Sportieve uitdaging
Jeroen van der Pijl: “Ik heb me met een aantal vrienden aangemeld; de meeste van ons kennen wel iemand met diabetes. We zien het evenement echt als een sportieve uitdaging, of je nu 5 of 21 kilometer in de estafette gaat lopen. Daarnaast willen we zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen. We sporten elk weekend samen en willen ook met elkaar diabetes verslaan.”

 

Voor meer informatie en inschrijven: www.diabeatitrun.nl Ook sponsors en vrijwilligers kunnen zich hier aanmelden.

 

Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is hiermee de grootste financier van wetenschappelijk diabetesonderzoek in Nederland. Dankzij het Diabetes Fonds heeft het diabetesonderzoek in Nederland de afgelopen decennia een sterke impuls gekregen, waardoor nieuwe behandelmethoden snel binnen bereik van patiënten worden gebracht. De inzet van de duizenden vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven is daarvoor onmisbaar.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen