Opening Amsterdamse Effectenbeurs (AEX) door Maag Lever Darm Stichting

Array

MDLVanochtend om 09.00 uur heeft Marian Verasdonck, directeur van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Amsterdamse Effectenbeurs (AEX) met een slag op de beursgong geopend. Met deze gongslag vraagt zij aandacht voor de landelijke collecteweek van de MLDS, die op 24 juni jongstleden van start is gegaan. In de collecteweek van 24 juni tot en met 29 juni gaan duizenden vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de strijd tegen darmkanker.

Darmkanker
Jaarlijks krijgen meer dan 13.000 patiënten de diagnose darmkanker, dat zijn 35 mensen per dag. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. De MLDS wil deze aantallen drastisch verlagen. Met de collecte haalt de MLDS geld op voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek kunnen de behandelmogelijkheden en vooruitzichten voor mensen met darmkanker in de toekomst verbeteren. Voorlichting is nodig omdat uit onderzoek van TNS-Nipo[1] blijkt dat Nederlanders weinig kennis hebben over darmkanker. Nederlanders schatten de kans op darmkanker te klein in en weten onvoldoende op welke klachten ze moeten letten. Door te letten op alarmsignalen is men alert op veranderingen in het ontlastingspatroon en gaat men eerder naar de huisarts. Zo kan darmkanker eerder ontdekt worden en is de kans op genezing groter. Als darmkanker namelijk in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is deze zeer ernstige ziekte vaak beter te behandelen en bestaat er een behoorlijke kans op genezing.

Collecteweek
Deze week kan er ook bij u een collectant aan de deur komen. Help mee in de strijd tegen darmkanker en geef! Mocht u niet thuis zijn op het moment dat de collectant langskomt, dan is er nog de mogelijk tot doneren per SMS. Doneer eenmalig €1,50 door IKGEEF te sms’en naar 4333 en steun de MLDS!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen