Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie en E-hulp.nl gaan samenwerken

Array

Het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Stichting E-hulp.nl gaan samenwerken op het gebied van online hulpverlening. Dat hebben de organisaties vandaag medegedeeld. De samenwerking richt zich op het opleiden van behandelaren in de benodigde vaardigheden voor e-mental health.

Acceptatie
Het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een samenwerkingsverband van zeven kinder- en jeugdpsychiatrische instellingen. Binnen het netwerk staat het gezamenlijk (door)ontwikkelen van (nieuwe) zorgvormen centraal. Een van de speerpunten is het gezamenlijk ontwikkelen van online en blended interventies. Joann Hinrichs, programmaleider E-health bij het expertisenetwerk: “Wij zijn bezig de meest effectieve protocollen te digitaliseren. Dat kan alleen maar een succes worden als het geaccepteerd wordt door cliënten en medewerkers. Dit willen we bereiken met een passende vormgeving, een gebruikersvriendelijke werking en veel interactieve elementen. Een goede opleiding als voorbereiding voor de behandelaren hoort hier absoluut bij. E-hulp.nl is als kennis- en adviescentrum voor online hulpverlening een partij die zijn kwaliteit op dit gebied al meerdere jaren heeft getoond.”

stichting-ehulp.nl_Competent
Frank Schalken, directeur van E-hulp.nl: “Wij hebben de afgelopen jaren honderden behandelaren bij tientallen organisaties getraind in online communicatievaardigheden. Het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie loopt voorop in de visie dat uiteindelijk iedere behandelaar competent moet worden in e-mental health. Het is mooi dat zulke gerenommeerde instellingen ons het vertrouwen geven om daarvoor te zorgen.”

Over het Expertisenetwerk en E-hulp.nl

Het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (http://www.netwerk-kjp.nl) bestaat uit Accare, De Bascule, Curium LUMC, De Jutters, Karakter, Triversum en Yulius. Stichting E-hulp.nl (http://www.e-hulp.nl) begeleidt instellingen uit Zorg & Welzijn bij het ontwikkelen en implementeren van online hulpverlening.

Bron: E-hulp.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen