1e Editie Bergentocht tegen Kanker ongekend succes!

vuistDe Bergentocht tegen Kanker is een nieuw initiatief om een vuist tegen hersentumoren te maken. De tocht ging zondag over de Utrechtse Heuvelrug van start. Onder het motto: ‘Samen staan we sterk… samen helpen we kanker de wereld uit’, gingen de deelnemers de sportieve uitdaging aan. Aan het eind van de dag werd er een cheque aan Klaske Hofstee, de voorzitster van  Stichting STOPhersentumoren overhandigd van maar liefst € 164.051,-

Om 8.30 uur gaven burgemeester Frits Naafs van de Utrechtse Heuvelrug, tevens ambassadeur van de Stichting STOPhersentumoren en voorzitster Klaske Hofstee, het sein voor vertrek van deze eerste editie van de Bergentocht.
Onder een stralende zon werd er in en om Amerongen door bijna 800 deelnemers enthousiast gesport. Er waren meerdere routes uitgezet waarbij je kon wandelen, hardlopen, fietsen, racefietsen, mountainbiken en steppen. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug kleurden prachtig oranje door de shirts van de deelnemers.

Onder de fietsers bevonden zich ook de burgemeesters van Rhenen, de Utrechtse Heuvelrug en Utrecht. Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht vertelde: “Hersenkanker heeft zo ongelooflijk veel impact op de patiënt en de naasten om hen heen, het is een vreselijke ziekte. We moeten zorgen dat er versneld een betere toekomst komt voor deze groep mensen.”  Een opmerkelijke deelnemer was Lenny Keylard, bekend van de Voice Of Holland, hij presteerde de 25 km tocht te volbrengen op een longboard. “Het was zwaar” vertelde Lenny, “maar goed te doen. Ik kon zo goed als alles op mijn board doen. Volgend jaar doe ik weer mee.”

Er werd stilgestaan bij verlies, er was een gedenkhoek ingericht waar nabestaanden hun dierbaren konden herdenken en aan het eind van de dag werd er een minuut stilte gehouden.

De organisatie is zeer blij dat het evenement succesvol is verlopen en bedankt een ieder die mee heeft geholpen hier aan bij te dragen.

Het was een schitterende, emotionele dag. Op naar de 2e editie van de Bergentocht in 2014!